Los Angeles: Palesztinpárti tüntetés elől menekülnek a zsinagóga hívei

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A december 23-ára meghirdetett tüntetés a La Cienega Parkban a “Fekete és palesztin szolidaritás a karácsonyi tűzszünetért” címet viseli, és több szervezet is részt vesz benne, köztük a Black Lives Matter helyi fiókja.

A Temple Beth Am, a város egyik legrégebbi konzervatív zsinagógája elővigyázatosságnak nevezte, hogy emiatt titokban tartott helyen fognak sabbatkor imádkozni.

Adam Kligfeld rabbi a gyülekezet tagjainak írt levelében azt írta, hogy az istentisztelet áthelyezéséről szóló döntés óvatosságból született, tekintettel arra, hogy a gyűlés más tüntetésekhez hsaonlónak ígérkezik, “amelyek közül sok erőszakhoz és halálos áldozatokhoz vezetett, és amelyek közül egyik sem tűnik különösen biztonságosnak a zsidók és cionisták számára”.

A zsinagóga döntése tükrözi a Los Angelesben október 7. óta tapasztalt megnövekedett antiszemitizmussal kapcsolatos aggodalmat.

November 5-én egy zsidó férfi meghalt egy palesztinbarát tüntetésen történt összetűzést követően Thousand Oaksban, mintegy 40 mérföldre északnyugatra a Beth Am-tól, és a hatóságok a halála miatt egy palesztinbarát tüntetőt vádoltak meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel.

November 9-én pedig verekedés tört ki a Tolerancia Múzeum előtt a Hamász atrocitásait bemutató film vetítése után.

Forward

[popup][/popup]