Belgium: palesztinpárti tömeg rátámadt egy izraeli turistára, eltörték az állkapcsát

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Egy 64 éves izraeli turistát megtámadott a tömeg a belga Bruges városában, és eltörték az állkapocscsontját, miután pénteken lányával együtt eltávolítottak egy Izrael-ellenes matricát egy vasútállomáson – közölte az Európai Zsidó Szövetség és Izrael belgiumi nagykövetsége.

A támadók látták, hogy Amnon Ohana és 29 éves lánya, Shira egy bruges-i vasútállomáson leszedik a matricát a falról, mire rátámadtak az apára, ütlegelve és rugdosva őt.

Az izraeli turisták egy alacsonyabb szintre menekültek, de az egyik támadó üldözőbe vette őket, földhöz vágta Ohanát, és tovább ütötte.

Miután a támadók elhagyták a helyszínt, Ohanát kórházba szállították, ahol állkapocstörést diagnosztizáltak nála.

Több jelentés szerint a járókelők figyelmen kívül hagyták az apa és lánya segélykérését.

Ohana feljelentést tett a helyi rendőrségen a támadók ellen, de a beszámolók szerint a hatóságok a jelek szerint nem voltak hajlandóak a törvény teljes szigorával felelősségre vonni őket, annak ellenére, hogy a támadást a lánya és a biztonsági kamerák felvették.

Idit Rosenzweig-Abu, Izrael belgiumi és luxemburgi nagykövete elítélte az incidenst, és felhívta a figyelmet az antiszemita incidensek megugrására, amelyek egyre erőszakosabbá válnak.

“Egy 64 éves izraeli férfit megtámadtak, miközben turistalátogatáson volt Brugge-ben” – írta a nagykövet az X/Twitteren. “Fejbe rúgták, és állkapocstörést szenvedett. Ami erőszakos diskurzusnak indult, az elmúlt hetekben tényleges erőszakba torkollott az utcán. Elvárjuk, hogy a hatóságok a lehető leghatározottabban elítéljék ezt az erőszakot. A rendőrségtől pedig azt várjuk, hogy megtalálja és vádat emeljen ez ellen a férfi ellen.”

Algemeiner

[popup][/popup]