Elrabolt túsz anyja Netanjahunak: „A lányom egy hamaszos unokával térhet haza”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Orly Gilboa, akinek lányát Danielát október 7-én a Hamász terroristái túszul ejtették a Nahal Oz bázison és a Gázai övezetbe hurcolták, szerdán Binjámin Netanjahu miniszterelnökhöz fordult, és azt kérte, találkozzon vele és a többi túsz családjaival.

Daniela Gilboa (balra) fogságban… és még szabadon (jobbra)

,,Daniela egy fiatal, gyönyörű nő, mindenki felismeri őt az elrablásáról készült felvételekről, valamint a Hamász által közzétett videóról, amelyen látható, hogy a szabadon engedéséért könyörög” – mondta Gilboa a Túszok Családjainak Fóruma által kiadott közlemény szerint – írja az ujkelet.live.

,,A lányom, körülbelül három hónapja, a fogságban töltötte be 20. életévét. Mindössze 20 éves, egy lány, akinek nem szabadna ott lennie. Daniela a gázai határ közelébe ment szolgálni a hazáját… Sajnos már 264 napja ebben a pokolban vannak a terroristákkal. Vajon mit képzelne bármelyik anya, mi történhet a lányával ennyi időn keresztül ezeknél az embereknél? Ha lehet őket embereknek nevezni” – idézte szavait a Ynet hírportál.

„Kilenc hónap általában az az időszak, amikor új életet hozunk a világra – boldogság, új kezdetek. Számunkra a kilenc hónap borzalmas dolgok jele, a lányom egy ‘hamásznyik’ unokával térhet vissza. Itt az ideje, hogy visszakapjam a lányomat. Most van egy megállapodás az asztalon, amelyet az izraeli kormány – és az élén álló miniszterelnök – kezdeményezett és jóváhagyott a hadikabinetben. Egy megállapodás, amely mindenkiről szól, egy olyan megállapodás, amelyet alá kell írni. Nekünk, Izrael Államnak mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. Ez az a győzelem, amelyet ez az ország megérdemel kilenc hónap után. Ideje megtenni a következő lépést, kijelenteni, hogy ez a legfontosabb, és aláírni ezt a megállapodást.

Teljes cikk

[popup][/popup]