Heisler András Demeter Szilárd cikkéről: “Nettó antiszemita írás”

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Ez egy nettó antiszemita írás – nyilatkozta Heisler András, a Mazsihisz elnöke az ATV Híradónak arról a cikkről, amelyben Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója Hitlerhez hasonlította Soros Györgyöt, Európát pedig Soros gázkamrájának nevezte.

Heisler András

A Mazsihisz elnöke szerint egy normális társadalomban a Demeteréhez hasonló cinikus és őrült írás meg sem jelenhetett volna – szemlézte a hírt a mazsihisz.hu. (Mint ismeretes, Demeter tegnap visszavonta írását.)

Heisler András a televízió megkeresésére úgy fogalmazott:

„Demeter Szilárd nem akárki, a kormány által kinevezett, felelős beosztású ember, és ha zéró toleranciáról beszélünk, akkor a kormány közelében lévő embereknek ilyen nézeteket nem lehet vallani”.

Azért nem szólították fel a kormányt, hogy távolítsák el Demetert hivatalából – ismertette álláspontjukat a Mazsihisz elnöke -, mert azt tapasztalták, hogy Orbán Viktor személyi kérdésekben nem lép külső nyomásra.

A felvétel az ATV Híradó honlapján ide kattintva megtekinthető. 10.42-től látható a Mazsihisz elnökének nyilatkozata.

Heisler a 24.hu-nak is interjút adott, ahol többek között a Demeter-ügyre is kitért:

“…ha egy kormányhivatalnok holokauszt-relativizálását érzékeljük, akkor azt azonosan ítéljük meg, függetlenül attól, hogyan viszonyulunk a világ dolgaihoz. Ennél talán fontosabb, hogy a történtek a társadalom különböző csoportjaiban is kiverték a biztosítékot, ami némi optimizmusra ad okot. Axiómaként kezeljük, az antiszemitizmus elleni fellépésben vagy – mint most – a holokauszt relativizálásával szemben nekünk leginkább katalizáló szerepünk van. Az volna egészséges, ha a szélsőséges jelenségekkel szemben a józan többség emelné fel a szavát. Mert valójában nem Demeter otromba provokációja az elgondolkodtató, hanem annak a társadalmi konszenzusnak a hiánya, amelynek meg kellett volna akadályoznia, hogy ilyen cinikus, romboló gondolatok megjelenhessenek. Egy ilyen cikket nemcsak megír valaki, hanem – egy szerkesztő, egy főszerkesztő – átengedik, nem törődve kiemelt társadalmi felelősségükkel. Mindenesetre a holokausztot relativizáló véleménycikk visszavonásával szerintem nincs lezárva az ügy, a hivatalos állásfoglalások árulkodóak lesznek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kontrollvesztés

Mazsihisz: Európát Soros György gázkamrájának nevezni vállalhatatlan

Izrael Nagykövetsége is tiltakozott Demeter Szilárd írása ellen

Demeter Szilárd válasza a Mazsihisznek

Köves Slomó: Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlítani otromba provokáció

Demeter Szilárd visszavonta írását

[popup][/popup]