Kontrollvesztés

Írta: Gadó János - Rovat: Politika

Minden eddiginél visszataszítóbb, a jó ízlés határait felrúgó, Holokauszt-relativizáló, a nácizmus áldozatait mélységesen sértő iromány jelent meg az Origo című kormánymédium felületén.

Demeter Szilárd (Fotó: 24.hu)

A „Sor(o)s” c. opus szerzője Demeter Szilárd, miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója – kulturális tótumfaktum.

Demeter – minden bizonnyal – a miniszterelnök és az uralkodó körök sértettségét tolmácsolja, amiért az Európai Unió vezető fórumain a többség arra az álláspontra helyezkedett, hogy a Covid-19 járvány hatásait enyhítő pénzügyi csomagot kössék össze a jogállamiság intézményeinek állapotával. A pénzügyi támogatást tegyék függővé a jogállamiság tiszteletétől. Ezzel a politikával lehet vitatkozni – én nem tartom ördögtől valónak – de a magyar közönségnek szóló kormánypropaganda nem kíván vitatkozni. Ők a velük egyet nem értők azonnali erkölcsi megsemmisítését kívánják.

Sajnos már semmi meglepő nincs abban, hogy egy kormánypropagandista mindenért Soros Györgyöt teszi felelőssé, Demeter stílusa azonban még azok után is mellbevágó, amit eddig a hivatalos Soros-gyűlöletből megtapasztaltunk.

Demeter így ír:

„Az a helyzet, hogy Soros trónjához most rajtunk keresztül vezet az út. Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.”

A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. 

„…tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek.
Alacsonyabb rendű »lényeknek« tartanak. Higgyétek el, gyakorlatilag ezt gondolják egész Közép-Kelet Európáról, minden káeurópai nemzetről.”

Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

Demeter nem csupán Hitlerhez hasonlítja Soros Györgyöt (a hitlerezés már közhely), hanem egyenesen a náci rendszer erkölcstelenségének legalját, a gázkamrákat rángatja bele hasonlatába. Demeter szerint, aki a jogállamiság normáit kéri számon, az éppen olyan, mint a zsidókat gázkamrába terelő SS-ek.

Nyilván kellett valami újat, feltűnőt produkálni, amire a közönség ismét felkapja a fejét.

Demeter magas polcra felkapaszkodott politikus, itt most nyilván nem önálló véleményalkotó, írását úgy kell tekintenünk, mint amely a kormánykörök jelenlegi politikai irányát és mentális állapotát tolmácsolja. Ez a mentális állapot pedig arról szól, hogy a sértettség nem ismer határt, a kormánykörök elvesztettek minden kontrollt, elvesztették a kapcsolatot partnereikkel (az EU-val) és saját magukkal is.

Sorosból annak idején két médiaguru tanácsára csinált a magyar kormány praktikusan használható bűnbakot. A médiaguruk azóta eltűntek, a bűnbakból pedig Magyarországon az idők során démon lett.

Akik a liberális ideológiát az árja felsőbbrendűséghez hasonlítják, akiknek a jogállamiság számonkéréséről a gázkamrák jutnak az eszébe, attól mit lehet várni?

Évtizedek óta látjuk azt, amit a művelt, civilizált, multikulti nyugat nem akar tudomásul venni: hogy ti. a palesztin (párti) propaganda feje tetejére állítja a Holokausztot, állandó lózungjaihoz tartozik, hogy a palesztinok a mai zsidók és az izraeliek a mai nácik. Az ilyen hasonlatot hordozó szlogenekkel, rajzokkal és fotómontázsokkal évtizedek óta etetik a világközvéleményt. A civilizált Európában milliók számára kedves az ilyen propaganda: ha zsidók a mai nácik, akkor semmivel sem jobbak nálunk, ergo nem tartozunk nekik semmivel, nem kérhetnek rajtunk számon semmit, a Holokauszttal kapcsolatos rossz lelkiismeretünkön tehát nyugodtan túlléphetünk.

A magyar kormánypropaganda most megérkezett ugyanerre a színvonalra. Egy Holokauszt túlélőt vádolnak azzal, hogy ő a mai Hitler, aki gázkamrába küldi az európai nemzeteket.

Aki ilyen nézeteket hirdet, azzal nyilván nem lehet eszmét cserélni. Azzal nem beszélünk közös nyelvet. Csak megismételhetjük, amit már leírtunk:

„s mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még,
honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék”

És ez a magyar kormány akar Holokauszt emlékhelyet létrehozni? Mit fognak ott bemutatni? Hogy Soros György az új Hitler?

 

Kapcsolódó cikkek:

Mazsihisz: Európát Soros György gázkamrájának nevezni vállalhatatlan

Izrael Nagykövetsége is tiltakozott Demeter Szilárd írása ellen

Demeter Szilárd válasza a Mazsihisznek

Címkék:Demeter Szilárd, Soros György

[popup][/popup]