Mazsihisz: Európát Soros György gázkamrájának hívni vállalhatatlan

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Legalábbis “minden jóérzésű ember számára”.

Demeter Szilárd (Fotó: Magyar Narancs)

“Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan” – fogalmaz a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nyilatkozata, mellyel Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója minapi, Origón megjelent cikkére reagál.

“Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt.

Európát “Soros György gázkamrájának” nevezni a holokauszt relativizálásának tankönyvi esete, ennélfogva nem egyeztethető össze az antiszemitizmus minden formája ellen meghirdetett kormányzati zéró toleranciával. A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjétől súlyos felelőtlenség létező előítéletekre rájátszani.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szerint Demeter Szilárdnak az Origo.hu honlapon megjelent írása vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára.”

Kapcsolódó cikkek:

Kontrollvesztés

Izrael Nagykövetsége is tiltakozott Demeter Szilárd írása ellen

Demeter Szilárd válasza a Mazsihisznek

[popup][/popup]