Köves Slomó: Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlítani otromba provokáció

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija nyilatkozatot adott ki Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója publicisztikájára válaszul.

Köves Slomó (Fotó: 24.hu)

“Demeter Szilárd „eszmefuttatása” ízléstelen és méltatlan.

Lehet Soros György politikai aktivitásával és üzleti tevékenységével egyet nem érteni és vitatkozni, de személyét Hitlerhez és tevékenységét a gázkamrákhoz hasonlítani nehezen tekinthető többnek otromba provokációnál. A fennálló világrend érvényes konzervatív kritikáját adni nem csak lehetséges, de szükséges is. Konzervatívnak lenni azonban egyebek mellett annyit is tesz, hogy pontosan tisztában vagyunk azokkal a nyelvi keretekkel, melyeknek határait nem lépjük át, nem mossuk el. Nem vulgarizáljuk azt, amit nem lehet vulgarizálni.”

Mint ismeretes, Demeter cikkében többek között így fogalmazott:

“Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kontrollvesztés

Mazsihisz: Európát Soros György gázkamrájának nevezni vállalhatatlan

Izrael Nagykövetsége is tiltakozott Demeter Szilárd írása ellen

Demeter Szilárd válasza a Mazsihisznek

[popup][/popup]