„Bűncselekmény hiányában”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság illetékes osztálya bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) vezetősége ellen tett feljelentés ügyében.

Horovitz Tamás

Mint ismeretes, Horovitz Tamás, a DZSH elnöke illetve a hitközség vezetése nagyarányú munkálatokat indított, melynek célja a DZSH tulajdonában lévő ingatlanok felújítása volt.

A munkák során a DZSH vezetése pénzzavarba került, ezért 2016-ban 95 millió forint gyorskölcsönt igényelt a Mazsihisztől, amit meg is kapott. Az ügy kapcsán a debreceni hitközségi vezetés ellenzéke szabálytalanságokkal vádolta a vezetést, és miután utóbbi az ígért határidőre nem fizette vissza a kölcsön teljes összegét, a Mazsihisz vezetése részéről is számos kifogás hangzott el.

Mindezek nyomán, ügyészségi jóváhagyással a helyi rendőrség nyomozást indított. A nyomozás most zárult le, s ez a feljelentésben megfogalmazott állítások egyikét sem találta megalapozottnak, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette.

Az ügy előzményeiről lásd: 1, 2, 3, 4.

A nyomozást lezáró határozatot a DZSH vezetése elküldte a médiának és azt a Mazsihisz honlapján teljes egészében közzétették. A Mazsihisz tehát ezek szerint jónak látta a maga részéről az ügyet lezárni.

[popup][/popup]