Orbán Viktor a jeruzsálemi Siratófalnál

Írta: Szombat - Rovat: Külpolitika, Politika

A magyar miniszterelnök, izraeli látogatása végén a Siratófalnál járt.

Orbán Viktor a Siratófalnál. A háttérben Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija

A miniszterelnök kétnapos látogatása során Izraelben egymást erősítő és szolidáris megbeszélést folytatott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és találkozott Reuven Rivlin államelnökkel, aki a neofasizmus veszélyeire figyelmeztette.

Orbán Viktor olvashatott a látogatása ellen tiltakozó izraeli cikkeket és dühös, ellenzéki politikusi nyilatkozatokat is.

Ellátogatott a Jad Vasembe, a holokauszt jeruzsálemi múzeumába, ahol történelemleckét kapott Horthy Miklós együttműködéséről a nácikkal, vendéglátói hangsúlyozták, hogy mennyire fontos feltárni az igazságot a vészkorszak ügyében, valamint tüntetők késleltették távozását, később pedig találkozott David Lau izraeli főrabbival is.

A miniszterelnököt jelentős magyar kormánydelegáció kísérte. Szíjjártó Péter külügyminiszter gazdasági tárgyalásokat is folytatott.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képeken Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a jeruzsálemi Siratófalnál 2018. július 20-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

 

[popup][/popup]