Orbán Viktor látogatást tett az izraeli főrabbinál

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A találkozón többek között szó esett a magyarországi zsidó közösségek kegyeleti és egyházpolitikai kérdéseiről, amelyekkel kapcsolatban Orbán Viktor maximális támogatásáról biztosította a főrabbit.

Orbán Viktor David Lau, izraeli főrabbinál

David Lau izraeli főrabbi tavaly Magyarországon járt az új, magyar nyelvű Talmud kiadás bemutatása és a csengelei kóser vágóhíd átadása alkalmából. A főrabbi magyarországi tartózkodása alatt felkereste Orbán Viktort is.

Az akkori látogatás viszonzásaként, David Lau a mai napon irodájában fogadta a hivatalos úton Izraelben tartózkodó magyar miniszterelnököt. Az eseményen részt vett David Lau askenáz főrabbi és munkatársai, Köves Slomó az EMIH vezető rabbija, Goldberg Árie rabbi az Európai Rabbitanács titkára és Smulik Raskin a budapesti izraeli közösség rabbija, valamint Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Rogán Antal miniszter, Gulyás Gergely miniszter, Fónagy János államtitkár.

Az eseményen Izraeli askenázi főrabbija hosszan beszélt az emberi méltóságról, az egyenlő esélyek biztosításának fontosságáról. David Lau hangsúlyozta, hogy Izrael a lehetőségeihez képest mindent megtesz a szomszédjai segítése érdekében. A főrabbi pozitívan értékelte, hogy reggeli sajtótájékoztatóján a magyar miniszterelnök elutasította az antiszemitizmus minden formáját.

A teljes cikk

[popup][/popup]