Orbán szerint a zsidók biztonságban érezhetik magukat Magyarországon. Netanjahu megköszönte a magyar diplomáciai segítséget

Írta: Szombat - Rovat: Külpolitika, Politika

Bárki, aki zsidónak tartja magát, biztonságban érezheti magát Magyarországon – mondta Orbán Viktor csütörtök reggel Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek.

Orbán és Netanjahu Jeruzsálemben (Fotó: Marc Israel Sellem/POOL)

A kormánydelegációval Izraelben tartózkodó magyar miniszterelnök kétórás megbeszélésük előtt a Haaretz tudósításában megjelentek szerint azt mondta,

kiváló a kapcsolat Izrael és Magyarország között,

mely nagy részben személyes kapcsolatuk eredménye, és hátterében az áll, hogy mindkét országnak hazafias a vezetője. Kijelentette: a modern antiszemitizmus emelkedőben van Nyugat-Európában, csökken Kelet-Európában, hozzátéve, hogy Magyarországon zéró-toleranciát hirdettek az antiszemita kijelentésekkel szemben.

Netanyahu megjegyezte, hogy

mindketten értik a radikális iszlám jelentette fenyegetést Európára, Izraelre és az arab országokra.

“Irán jelenti a legnagyobb fenyegetést, és mi a frontvonalban vagyunk, hogy Európát is megvédjük – fogalmazott az izraeli miniszterelnök, aki megköszönte Orbánnak a Magyarország által Izraelnek nyújtott segítséget a nemzetközi diplomáciában.

*

Mint korábban hírt adtunk róla, nem mindenki örül Orbán látogatásának. A Haarec cikkírója éles hangú kritikát fogalmazott meg, a Merec képviselője pedig magyar Twitter üzenetben fejezte ki ellenszenvét, sőt egy kisebb tüntetés is szerveződik a magyar miniszterelnök ellen.

Orbán Viktor megérkezett Izraelbe

Címkék:Benjamin Nteanjahu, Izrael, Magyarország, Orbán Viktor

[popup][/popup]