Orbán Viktor megérkezett Izraelbe

Írta: ujkelet.live / Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdán a kora esti órákban landolt Izraelben.

Képünk illusztráció

A miniszterelnököt és kíséretét Ofir Akunisz Likud miniszter fogadta a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren.

Orbán csütörtökön találkozik Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, Reuven Rivlin államfővel és David Lau askenázi főrabbival, majd délután ellátogat a Jad Vasem emlékközpontba, és fát ültet el a Nemzetek Ligetében.

Este Netanjahu és felesége, Sara vendégül látja vacsorára Orbánt a miniszterelnöki rezidencián Jeruzsálemben. Pénteken, mielőtt visszautazik Magyarországra, ellátogat a Siratófalhoz.

Az izraeli média egyelőre nem foglalkozott mélyebben Orbán látogatásával, de azért voltak, akik tollat ragadtak ellenszenvük kifejezésére.

A Háárec rovatvezetője, B. Michael “Orbán látogatása: Érkezésed legyen átkozott – antiszemita szemétláda” címen írt nyílt levelet, melyben a magyar miniszterelnököt “antiszemita, rasszista, iszlamofób, demagóg, provakatőr és hazug” személynek nevezi.

A Merec szélsőbaloldali párt vezetője, Tamar Zandberg pedig magyarul fejezte ki ellenszenvét a miniszterelnök látogatása iránt Twitteren.

tamar zandberg on Twitter

Őket, akik dícsérik a nácikkal együttműködő vezetőket, antiszemitákkal szövetkeznek,üldözik az emberi jogi szervezeteket és az ellenzéket az országukban – nem akarjuk itt látni.

A Netanjahu felé húzó Israel Hayom inkább két dokumentummal alátámasztva kívánta bemutatni (angol és héber nyelvű link) milyen sokat tett Orbán Viktor a magyar zsidóságért és Izraelért, mint például zsinagógákat nyitott újra, és nem ítélte el az Egyesült Államok döntését, hogy nagykövetségét Jeruzsálembe helyezi.

Teljes cikk

 

 

[popup][/popup]