Kanye West héberül kért elnézést a zsidóktól, miután a kiadók nem kértek új lemezéből

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Kanye West megbékélési kísérlete az instagramon látott napvilágot, miután több nagy cég is beszüntette a vele való együttműködést antiszemita megjegyzései miatt.

Kanye West (Forrás: Wikimedia commons)

A rapper kedden bocsánatot kért az Instagramon a zsidó közösségtől – miután felháborodást váltott ki azzal, hogy egy nemrég Las Vegasban tartott lemezbemutatón Hitlerre utaló antiszemita szónoklatot tartott.

A posztja héberül így szólt: “Őszintén elnézést kérek minden nem szándékos kirohanásért”, amit a szavaim vagy a tetteim okoztak… Nem állt szándékomban megbántani vagy lealacsonyítani, és mélységesen sajnálom, ha fájdalmat okoztam”.

Westnek van miért bocsánatot kérni, miután Hitlert méltató megjegyzései és más antiszemita megjegyzései miatt több világcég beszűntette vele az együttműködést. Az antiszemitizmust monitorozó amerikai Simon Wiesenthal Center Westet az antiszemiták listáján az első helyre tette.

A rapper a hírek szerint új albumot készül kiadni, de nehezen talált rá kiadót, miután ez utóbbiak, ámokfutása után nem keresik az együttműködést vele.

West a közel-keleti konfliktus iránt is érdeklődést mutatott, és a közelmúltbeli fellépésein zsidóellenes szövegeket szavalt.

i24

[popup][/popup]