Kanye West: ” Azért Hitler Jó dolgokat is csinált”

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

‘Minden emberi lénynek van valami értéke, amit letett az asztalra, különösen Hitlernek’ – mondta West az Alex Jonesnak adott kétórás interjúban.

West egy Tucker Karlson beszélgetős műsorában

Kanye West antiszemita, szélsőjobboldali eszmefuttatásainak legújabb fejezeteként csütörtök délután kétórás élő közvetítésben Alex Jones Infowars című műsorában lépett fel, a közismert fehér fajgyűlölő Nick Fuentesszel együtt, akit West nemrég nevezett ki tanácsadójának a 2024-es elnökválasztási kampányához.

Az adás során West, aki egy átláthatatlan egész arcát eltakaró fekete maszkot viselt, számos antiszemita megjegyzést tett, megismételve a közelmúltban tett kijelentéseit, többek között zsidókat és “cionistákat” hibáztatva azért, hogy “leszívták” a bankszámláit és anyagilag megkárosították őt.

West nyíltan kiállt Hitler és a nácik mellett is. “Hitlerben is látok jó dolgokat” – mondta egy alkalommal. “Minden embernek van valami értéke, amit letett az asztalra, különösen Hitlernek”.

“A zsidó média azt az érzést keltette bennünk, hogy a nácik és Hitler semmit sem adtak a világnak” – tette hozzá.

West emellett többször utánozta Benjamin Netanjahu leendő izraeli miniszterelnököt is, gúnyos, magas hangon beszélve. (West egyszerűen “Netan”-nak nevezte a politikust, azzal magyarázva, hogy csak két héttel korábban tudta meg Netanjahu nevét, és úgy döntött, hogy elhagyja a “yahu”-t. Korábban az adásban egy kis hálóval és egy üveg Yoo-hoo itallal eljátszott egy kicsit a Netanjahu névvel kapcsolatban).

Az adásban Fuentes arról is beszélt, hogy a Talmud megengedi-e a pedofíliát, és azt mondta, hogy “a zsidók azt írják a Talmudban, hogy Krisztus a pokolban ég”. Később Jones megkérdezte Fuentest, hogy fehér fajgyűlölő-e. Fuentes ezt tagadta.

West, Jones és Fuentes az antiszemitizmusról is beszéltek, és megerősítették, hogy szerintük vannak “jó zsidók”, Laura Loomert a kevesek egyikeként említve. Loomer ezután megszólalt a második szegmensben, ahol elmondta, hogy zsidóként támogatja a szólásszabadságról szóló üzenetüket.

JTA

[popup][/popup]