A zsidók, akiknek “jólesik” a nyilasra szavazni

Írta: Gadó János - Rovat: Politika

Kósa Lajos szerint: a „zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy jól is esett nekik – a nyilas vitézt megszavazni”.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök a Fidelitas XVI. tisztújító kongresszusán 2019. november 30-án. (Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA)

Az önkormányzati választásokon elszenvedett vereségek nyomán tovább folytatódik a kormánypárti kommunikáció ámokfutása.

Az alaphangot Kövér László adta meg, aki a Nemzeti Vértanúk Emlékművének újraavató ünnepségen az ellenzéket a „Lenin-fiúk utódainak” nevezte, akik „a külföldről pénzelt istentelenséggel, hazaárulással és nemzettagadással” akarnak választást nyerni. (Tudnivaló, hogy 1989-ben, az újjáéledő antiszemitizmus nagyszabású entrée-jában ugyancsak a Lenin-fiúkat emlegette Csurka István: „Ébresztő, magyarság! Megint félrevezetnek! Elmúlt az őszirózsás forradalom, ez már a Kun Béláék időszaka, még akkor is, ha Lenint szidják az új Lenin-fiúk.”)

Túlteljesítette ezt a hangnemet Szakács Árpád, a kormányközeli médiaholding egyik vezető szerkesztője, aki az ellenzékről így nyilatkozott: „Ezek ma a Parlamentben ugyanazok, akik százezrével vitték a magyar édesapákat és édesanyákat a Gulagra elpusztítani.”

Ez az állítás nemcsak tényszerűen hazug, hiszen a magyar alkotmányos normáknak megfelelő politikai erőket azonosítja a totalitarizmus törvénytelen erőivel, hanem a tónusa közel áll a dehumanizáláshoz. Célszemélyeit ugyan nem hasonlítja állatokhoz, de olyan – minden erkölcsből és emberségből kivetkezett – alakoknak ábrázolja őket, akikre az ember megjelölés jószerével nem is alkalmazható.

Ugyan mind a két szónok tartózkodott a zsidók megnevezésétől, de tudnivaló, hogy a magyar szélsőjobboldali hagyományban a nemzetellenes, idegen zsoldban álló, hazaáruló, stb. kommunista mindenekelőtt a zsidókat jelenti.

Továbbá mindkét szónok utalt rá, vagy meg is nevezett olyan gondolkodókat, politikusokat, akik szerintük a „Lenin-fiúk utódainak” szellemi elődei lettek volna.

Kövér László beszédében felbukkant – nevének említése nélkül – Pikler Gula jogászprofesszor, Ignotus, a Nyugat főszerkesztője (aki „szellemi terrorista”), valamint Lukács György. Véletlenül mind a hárman zsidók.

Szakács Árpád beszédében felbukkannak a „Jászi Oszkárok, Szabó Ervinek, Kun Bélák”. Véletlenül mind a hárman zsidók.

Úgy látszik, eljött az ideje, hogy a zsidókra ne csak utalgassanak, hanem végre néven is nevezzék őket. November 30-án, a Fidelitas tisztújító kongresszusán felszólalt egyebek közt Kósa Lajos, a Fidesz egyik vezető politikusa, aki az ellenzéki összefogásról ironizált, ekképpen: a „nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra”…  a „zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy  jól is esett nekik – a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben.”…

Tegyük félre most azt a kérdést, hogy vajon hány zsidó szavazott Hajdú-Bihar megyében, hány maradt életben a vészkorszak után, hány maradt itthon a kommunista diktatúra és 1956 után, honnan tudja Kósa Lajos, kire szavaztak ők, sőt, honnan tudja egyáltalán, ki a zsidó a választópolgárok közül.

Kósa szerint a zsidóknak (így, általában a zsidóknak) talán „jól esik” egy nyilasra szavazni – a zsidók tehát nyilvánvalóan egészen perverz alakok.

Ennél otrombább sértést a Holokauszt után nehéz elképzelni. Hasonló ez ahhoz a szovjet gyártmányú propaganda-tételhez, amelyben Izraelt a náci Németországhoz, az izraeli katonákat az SS-ekhez hasonlítják.

Az ellenzéki szavazókról később még ezt is hozzátette Kósa: ezek szerint bennünket jobban utálnak, mint a globalisták az antiglobalistákat vagy a nácikat a zsidók”.

A szónok tehát megtalálja a magyarázatot: az ellenzék látszólag teljesen irracionális magatartásának valós oka az utálat és a gyűlölet. De hát tudjuk, aki heves indulattal kizárólag másokat vádol utálattal és gyűlölettel, az alighanem maga táplál ilyen érzéseket.

Kósa abszurd vádjai az ellenzék gyűlölködéséről leleplezőek: a kormánypárt soraiban uralkodnak – az önkormányzati választási vereség nyomán – olyan irracionális indulatok, melyek egyre jobban megingatják a magukra parancsolt – minimális – civilizációs normákat. A zsidók iránti indulatok ilyenkor elsőként törnek a felszínre.

Úgy látszik, a kormánypártban egyre markánsabbá válik a szélsőjobb szelleme és stílusa, midőn pozícióikat igyekeznek megerősíteni.

Kapcsolódó cikkek:

A Tett és Védelem megdöbbent Kósa Lajos szavain

Heisler András és Köves Slomó is elítélték Kósa Lajos Fidesz-alelnök zsidóellenes kijelentését

Kósa Lajos bocsánatot kért “félreérthető” mondataiért

Címkék:Fidelitas, Kósa Lajos, nyilasok, zsidók

[popup][/popup]