Bruce Springsteen: Ideje, hogy Izraelbe menjek koncertezni

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek, Zene

Az izraeli rajongók remélhetik, hogy a Bosst nemsokára élőben hallhatják.

„Tényleg el kellene mennem oda”, mondta egyik rajongójának nemrég, amikor „Born to Run” c. önéletrajzi könyvét dedikálta New Jerseyben. Azt is mondta Amy Kalmannak, aki ebből az alkalomból repült oda Izraelből, hogy megérdemli, hogy megölelje.

NEW YORK, NY - MARCH 28: Bruce Springsteen performs with The E Street Band at Madison Square Garden on March 28, 2016 in New York City. (Photo by Kevin Mazur/WireImage)

Bruce Springsteen márciusi New York-i koncertjén. Fotó: Kevin Mazur / WireImage

A lány egészen meghatódott azon, hogy Springsteen milyen gyorsan reagált. „A pillanat töredéke sem telt el aközben, hogy Izraelt emlegettem, ő pedig felajánlotta ölelését és mondta, hogy el kell jönnie hozzánk koncertezni.”

A legendás rockzenész még soha nem lépett föl Izraelben, gitárosa, Van Zandt viszont szívesen vele tartana. Amikor májusban elterjedt, hogy Springsteen Tel-Avivban fog zenélni, Van Zandt kertelés nélkül megmondta, mi a véleménye azokról akik az Izrael-ellenes bojkottot sürgetik. A zenész, akit a “The Sopranos” c. HBO-sorozat nézői gengszterként láthatnak a képernyőn, a twitteren “politikai analfabétáknak, undorító idiótáknak” minősítette, és melegebb éghajlatra küldte őket: “go f— yourself.”

JTA, Josefin Dolsten, Bassa László fordítása

[popup][/popup]