Tinédzserek és kiskorúak a palesztin mártírjelöltek élén

Írta: MTI/Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Gyújtóbombával támadt a katonákra – lelőtték.

Újabb palesztin fiatalt lőttek agyon pénteken izraeli katonák, miután a 17 éves Haitham al-Baufiú több társával Molotov-koktélt akart dobni egy katonai terepjáróra – jelentette az izraeli média. Az incidens a Hebrontól öt kilométerre lévő Halhulban történt.

palesztin mártírElőző nap egy 13 éves lány támadt késsel egy biztonsági őrre. Az őr válaszul a lányra lőtt, aki később belehalt sérüléseibe.

A katonai rádió jelentése szerint emellett pénteken hét ciszjordániai család kapott értesítést, hogy házaikat hamarosan lebontják, mert családtagjaik részt vettek izraeliek halálát okozó merényletekben.

Az izraeli hatóságok a Jediót Ahronót című újság honlapjának értesülése szerint átadták családjaiknak annak a három merénylőnek a holttestét, akik szerdán Jeruzsálemben a Damaszkuszi kapuban megöltek egy izraeli határőrt – és megsebesítették két társát -, mielőtt őket is agyonlőtték.

A holttestek átadása békülékeny gesztusnak számít, ugyanis az izraeli hatóságok számos merénylő holttestét visszatartják, mert tömegtüntetéssé fajuló temetésektől tartanak.

Mindhárom szerdai merénylő Ciszjordánia északi részéről, a Dzsenín melletti Kabatia nevű településről utazott Jeruzsálembe. Kabatiát már második napja zárlat alatt tartja az izraeli hadsereg.

[popup][/popup]