Horovitz Tamás kitüntetése

Írta: Gadó János - Rovat: Hírek - lapszemle

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) átadta a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést Horovitz Tamásnak, a Debreceni Zsidó Hitközség elnökének az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban 2020. október 23-án.

MTI fotó /Soós Lajos

Mint ismeretes, a Mazsihisz vezetése és a kormány között kirobbant  vitában Horovitz Tamás az utóbbi mellett foglalt állást.
A Dehir.hu portálnak adott interjúban egyebek közt az alábbiakat mondta Horovitz Tamás:
“Elszomorító, hogy a Heisler András vezette Mazsihisz munkáját a Síp utcában egy belső feszültségekkel, viszályokkal terhelt helyzet jellemzi. Ilyen körülmények között szinte lehetetlen konstruktív, a közösség érdekeit szolgáló rendszert működtetni. Fontosnak tartom, hogy a kritikákat mindig meg lehet és meg is kell fogalmazni, de azt építő együttműködésnek kell követni. Tényként kell rögzíteni, hogy az elmúlt időszakban a hazai zsidó közösségek eddig soha nem tapasztalható nagyságrendű fejlesztési forrásokat és támogatásokat kaptak Magyarország Kormányától. Vezetői gondolkodásomat mindig a kiegyensúlyozott, korrekt és legfőképpen békés kapcsolat kiépítése jellemezte.”

Címkék:Horovitz Tamás

[popup][/popup]