“Ez hadüzenet minden muszlim ellen”

Írta: vigyazo.blog.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Hadüzenetnek tekinti Donald Trump tervét, az amerikai nagykövetség átköltöztetését Jeruzsálembe, minden muszlim ellen, amit nem fognak csendben eltűrni – erről beszélt Mahmúd Abbasz vallási és iszlámügyi főtanácsadója, Mahmoud Al-Habbash a pénteki imán, Mahmúd Abbasz jelenlétében, két nappal a jeruzsálemi kamionos terrortámadás előtt.

Mahmoud al-Habash

„Az új amerikai kormányzat Jeruzsálembe akarja átköltöztetni a nagykövetségét. Egyszerű, higgadt józan és világos szavakkal, amelyekhez nem szükséges magyarázat, azt üzenjük: ez hadüzenet minden muszlim ellen.

Nem vagyunk egymás ellenségei, nem is akarunk azok lenni. Nem vagyunk az Egyesült Államok ellenségei és nem is akarunk azok lenni. Azonban, ha valaki a hitünket és létezésünket bántja, nem állhatunk tétlenül. Ebbe semmilyen körülmények között nem egyezünk bele. nem fog csendben megtörténni…

Az egész muszlim világ elutasítja ezt, az egész keresztény világ elutasítja. A megszállás alatt álló Jeruzsálem a mi örök fővárosunk, a létezésünk központja és az országunk fővárosa. A politikában lehetnek ilyen-olyan kompromisszumok. A politikában lehetnek tárgyalások. Azonban, amikor vallásról, hitről, értékekről, etikáról és történelemről van szó, nem lehetnek kompromisszumok.

Ezért lehetetlen, hogy alkut kössünk vagy tárgyaljunk Jeruzsálemről.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy bárkit is meg akarunk akadályozni abban, hogy Jeruzsálemet válassza az imája irányául. A mi Jeruzsálemünk nyitott marad minden hívő számára, amint mindig is az volt. Nyitott minden egyistenhívő számára”.

(A felvétel a Palesztin Hatóság hivatalos televíziójának elő adásból származik, 2017. január 6., Az angol fordítást a Palestine Media Watch készítette)

 

[popup][/popup]