Bennett: Akik terroristákat küldenek, megfizetnek érte

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Naftali Bennett miniszterelnök vasárnap óva intette Iránt attól, hogy külföldön próbáljon meg terrortámadásokat szervezni izraeliek ellen, és azzal fenyegetőzött, hogy aki megpróbálja, meg fog fizetni érte.

Naftali Bennett (Forrás: screensot)

,,Jelenleg izraeliek megtámadására irányuló iráni kísérleteknek lehetünk tanúi különböző helyeken külföldön” – mondta Bennett a heti kabinetülés megnyitóján. ,,A biztonsági szolgálatok azon dolgoznak, hogy meghiúsítsák a támadási kísérleteket, mielőtt elindítanák őket. Továbbra is lecsapunk azokra, akik terroristákat küldenek. Új szabályunk: Az aki küldi, meg fog fizetni érte” – szemlézte a hírt az ujkelet.live.

A miniszterelnök felszólította azokat az izraelieket, akik a figyelmeztetések ellenére Törökországban maradtak, hogy a veszély valós és komoly.

,,A veszély továbbra is nagy. Felszólítom Izrael polgárait, hogy mutassanak személyes felelősséget és óvják biztonságukat.”

Magas rangú izraeli tisztviselők arra figyelmeztettek pénteken, hogy „konkrét” fenyegetések érkeztek azzal kapcsolatban, hogy Irán terrortámadást próbál végrehajtani izraeliek ellen Isztambulban a hétvégén, és felszólítottak minden állampolgárt, hogy azonnal hagyja el Törökországot.

Teljes cikk

[popup][/popup]