Az EU elítélte az Izraelt “végső megoldással” fenyegető Khamenei ajatollahot

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője az Európai Unió nevében válaszolt Irán legfelsőbb vezetőjének megjegyzéseire.

A Khamenei honlapján közzétett poszter

Az Európai Unió elítéli Irán legfelsőbb vezetője, Ali Hámenei ajatollah fenyegető megjegyzéseit, amelyek megkérdőjelezik Izrael legitimitását.

Az ilyen kijelentések teljesen elfogadhatatlanok, és komoly aggodalomra adnak okot. Ezek összeegyeztethetetlenek az EU által követett stabil és békés közel-keleti régió célkitűzésével.

Az Európai Unió megismétli Izrael biztonsága iránti alapvető elkötelezettségét.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerdán, Hámenei poszterére reagálva a következőt írta Twitteren:

„Hámenei fenyegetése Izrael ellen ‘A Végső Megoldás’ végrehajtásával a nácik végső megoldásának tervét juttatja eszünkbe a zsidó nép megsemmisítésére. Tudnia kell, hogy minden olyan rezsim, amely Izrael állam megsemmisítésével fenyeget, hasonló veszéllyel néz szembe.”

Hámenei kedden megosztott egy képet Twitteren, amin fegyeresek örvendeznek a legyőzött Jeruzsálemben az al-Aksza mecset előtt. A poszteren látható Hámenei, a libanoni Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah valamint a januárban egy amerikai dróncsapásban megölt Kaszím Szulejmáni képe és az Iráni Iszlám Köztársaság alapítója, Ruholláh Homeini.

Címkék:Benjamin Netanjáhu, Európai Unió, Josep Borrell, Khamenei

[popup][/popup]