Az áldozatok hozzátartozói: telepítsék ki a terroristák családjait

Írta: izraeli-hirlevel.blogspot.co.il - Rovat: Hírek - lapszemle

Az utóbbi terrorhullámban meggyilkolt izraeliek közül 18-nak a családtagjai nyílt levélben fordultak a kormányhoz.

temetés

Eliézer Rosenfeld tizenéves fiát temeti. Ő is az aláírók között volt.

Ebben azt követelik, hogy a gyilkosságot elkövetett terroristák családjait telepítsék ki az országból. Ez a fajta büntetés meglátásuk szerint növeli az elrettentést.

“Az igazi büntetés a halálbüntetés lenne a gyilkosok számára, de a zsidó irgalomérzés ezt kizárja. Ezért követeljük a izraeli kormánytól, hogy legalább deportálják a terroristák családjait örök időkre.” – olvasható a petícióban.

A levelet megfogalmazók álláspontja szerint annak a családnak, amely fiát-lányát arra nevelte, hogy gyűlöljék a zsidókat és  gyilkoljanak, megérdemli a végleges kitelepítés büntetését.

“Egy olyan társadalmat, amely arra ösztönzi a gyerekeit, hogy a legdicsőbb tett ’mártírrá’ válni, nem lehet megtűrni. Sajnos, azt kell mondanunk, hogy az izraeli kormány valamennyi eddigi ellenlépése eredménytelennek bizonyult. Kérjük, sőt, követeljük a Kneszet és a kormány valamennyi tagját, hogy hogy támogassák ezt a megoldást, mert csak ez lehet aránylagos büntetés a kegyetlen gyilkosok családjainak, és ennek van esélye arra, hogy megfékezze a jelenlegi gyilkossági hullám tombolását.

Meggyilkolt szeretteink semmi rosszat nem tettek gyilkosaiknak: csak és kizárólag azért ölték meg őket, mert zsidók voltak.”

A tavaly ősz óta indított „késes intifáda” eddig huszonhat izraeli, egy amerikai turista és egy eritreai menekült életét követelte.

[popup][/popup]