Átadták a Hanukatalizátor idei díjait

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A zsidó közösség tagjai maguk nevezték meg az idei év leginspirálóbb, legtöbbet segítő személyeit. Több jelölés érkezett, mint eddig valaha, 31 jelölt közül lehetett kiválasztani a legérdemesebbeket.

A Hanukatalizátor idei díjazottjai (Fotó: Mayer András)

A Hanukatalizátor díjat 12 éve szervező JCC Budapest – Bálint Ház idén kicsit átalakította a kategóriákat, 3 alappillérjüknek megfelelően az élmény, a tudás és a tett kategóriákban lehetett jelölni a közösség katalizátorait, és mind a 3 kategóriában lehetett is szavazni. Ezen kívül ismét kiosztották az Életmű díjat, és még egy különdíjat, melyet Izrael díjnak neveztek. Erre nem szavazni lehetett, hanem a Bálint Ház olyan szervezetek munkáját köszönte meg, akik az őszi izraeli események során nyújtott tevékenységükkel kiemelkedtek, példát mutattak.

A díjazottak tehát:

Élmény kategóriában Hanukatalizátor díjas lett a Cteen Hungary csapata. Tudás kategóriában Ádám Esther nyert, tett kategóriában pedig egy szoros versenyt követően végül Dr. Assaf Shemesh vehette át az elismerést. Az Életmű díjat Langfeld Judit, a Benjámin Óvoda óvónője kapta.

Az Izrael díjat az alábbi szervezetek és csoportok érdemelték ki: Team Jiddishe Mame, Maimonédesz Gimnázium, Budapesti Zsidó Hitközség + Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Csányi5, Az Élet Menete Alapítvány, Frankel Közösség, Hanoar Hatzioni Hungary, Hasomer Hacair Magyarország, Keren Hayesod Hungária Alapítvány, Kidma, Lauder Javne Iskola, Magyarországi Cionista Szövetség, Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, World Jewish Congress, MAZSIHISZ Szeretetkórház, Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, Zsilip, Zsidó Közösségi Fórum, és a Maccabi VAC.

A díjakat nagyszabású eseményen adta át a Bálint Ház, melyen megjelent a zsidó közösség sok oszlopos tagja, tisztviselője is, többek közt Mester Tamás, a BZSH elnöke és Ofer Lavi, aki World Zionist Organization nevében Izraelt képviselte. Mivel a Hanukatalizátor természetszerűleg hanuka ünnepére esik, a hetedik gyertyát Kenesei Marcell, a Bálint Ház igazgatója mellett Bőczén Zsuzsa, a Benjámin Óvoda vezetője gyújtotta meg.

„Csodálatos esténk volt, de végig azon járt a fejem, hogy tavaly úgy köszöntünk el, reméljük, jövőre már nem háborúk és egyéb tragédiák okozta összefogás miatt kell díjakat osztanunk” – mondta el Kenesei Marcell, a JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója. „Sajnos ez nem jött össze. De szívből remélem, hogy jövőre már tényleg nem”.

[popup][/popup]