A Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió is Milkovics Pál és Schabi Michaeli cége, a Michaeli, Schwartz & Brit Media érdeketségébe került

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Két budapesti rádió felvásárlásával folytatja a médiapiaci terjeszkedést a 168 Órát, a Pesti Hírlapot, az ELLE és az Elle Decoration című magazinokat és a Neokohn zsidó hírportált tulajdonló, valamint a Klubrádióban is kisebbségi részesedéssel bíró, Milkovics Pál és Shabi Michaeli izraeli grúz üzletember tulajdonában lévő Michaeli, Schwartz & Brit Media.

Shabi Michaeli és Milkovics Pál

Közleményben tudatta a Media1.hu-val a Michaeli, Schwartz & Brit Media ma, 2021 utolsó napján, hogy a mai nappal a 90.9 Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió 92.1 új tulajdonosa lett – adott hírt a fejleményekről a portál.

A rövid tájékoztatás szerint a két rádió vezetését továbbra is Suri Imre, a Magyar Jazz Rádió Kft. eddigi ügyvezetője fogja össze. Azt ígérik, hogy „változás nélkül, a műsorgyártás az eddig megszokott színvonalon folytatódik”.

„Modern médiavállalatként fontos, hogy minél változatosabb legyen a portfóliónk, nem állhatunk meg a nyomtatott és online kiadványoknál. A Jazzy-t és a Klasszik rádiót is kategóriájában nagyon erős márkáknak tartom, amelyek komoly értéket képviselnek a hazai médiapiacon. Mindkét rádiót intellektuális zeneiség és tartalmi színvonal jellemzi, ezeket új tulajdonosként is szeretnénk megőrizni és biztosítani a hallgatók számára a jól megszokott magas minőséget” – mondta el Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója.

A Michaeli, Schwartz & Brit, vagy ahogy sokan ismerik, a Brit Media folyamatosan terjeszkedésben van. Idén került például a cégcsoporthoz az ELLE, az elle.hu és az ELLE Decoration, valamint, és a Media1 a minap írta meg, hogy piaci várakozások szerint a Cosmopolitan című márkát is megszerezhetik, miután a Central Médiacsoport és a Hearst Magazine között előreláthatólag hosszabbítás nélkül lezárul az eddigi licencszerződés a márkanév használatára.

A Jazzy-t és a Klasszik Rádiót felvásárló Michaeli, Schwartz & Brit Media idén nyáron került fele részben Schabi Michaeli izraeli-grúz vállalkozóhoz, a másik 50 százalék Milkovics Pál üzletember nevén van. Michaeli egy, a Media1-nek adott interjúban nem tagadta, hogy régóta barátja Rogán Antal fideszes politikusnak, de azt mondta, nincs vele üzleti kapcsolata.

A Media1 beszámolt arról is, hogy a vállalat vidéken is ingyenes napilapok indítását tervezi. Szintén friss hír, hogy mint arról a Media1 beszámolt, távozik M. Kiss Csaba a 168.hu-tól. Az ismert tévés 2020 novemberétől volt a 168 Órát kiadó Brit Media audiovizuális fejlesztéseiért felelős kreatív producere.

[popup][/popup]