32:31 a mandátumarány a Kék-fehérek javára a Likuddal szemben 90%-os adatfeldolgozttságnál

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az izraeli választásokon leadott voksok 90%-os hivatalos feldolgozottsága mellett a Kék-fehérek vezetnek a Likuddal szemben 32:31 mandátumaránnyal.

A Kék-fehér vezérkara

A centrista és baloldali erőkből álló blokk 56 mandátuma áll szemben a 55 ellenzéki képviselővel a Times Of Israel kalkulációi szerint.

Már csak a hadseregben, külszolgálatban és a kórházakban szavazók voksait kell összesíteni, hogy meglegyen a végső eredmény.

A Jiszrael Bejtenu-n, Avigdor Liberman pártján áll vagy bukik, lesz-e biztos kormányváltás, vagy hosszú, elnyúló és bonyolult koalíciós tárgyalások következnek, egyelőre megjósolhatatlan végeredménnyel.

Reuven Rivlin elnök korábban jelezte: mindenképpen el akarja kerülni, hogy Izrael egy éven belül harmadszor is parlamenti választásokra kényszerüljön.

Az arab pártok Egyesült Listája áll a harmadik helyen 13 mandátummal. Az ultraortodox Sasz és a Jiszrael Bejtenu 9-9 mandátummal, az ultraortodox Egyesült Tóra Judaizmus 8, a nacionalista Jamina 7, a középbal Labor-Gesher 6, a baloldali Demokratikus Tábor 5 mandátumnál áll – az adatok 90%-os feldolgozottáságánál.

[popup][/popup]