Zsidó Közösségi Kerekasztal: Sikeresen egyeztetettek a zsidó szervezetek

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), valamint tizennégy zsidó és holokauszt túlélőket képviselő civil szervezet vezetői megállapodtak a kormány által összehívott Zsidó Közösségi Kerekasztal legközelebbi ülésére javasolt témákban.

Zsidó Közösségi Kerekasztal

Zsidó Közösségi Kerekasztal – a kép egy korábbi összejövetelen készült.

A szervezetek a javasolt témákat levélben jelzik a kormánynak. A résztvevők rögzítették, a jövőben rendszeressé fogják tenni eszmecseréjüket annak érdekében, hogy egyeztetett állásponttal tudjanak a kormány képviselőivel tárgyalni.

*

Mint ismeretes, Lázár János szeptemberre hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztalt, amihez Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnökének együttműködését is kérte.

Heisler válaszában úgy fogalmazott, csak akkor tud a meghívásra válaszolni, ha előbb megkapja Lázártól az ülés tervezett, pontos napirendjét.

A napirend-javaslat a zsidó szervezetek között ma tartott eszmecsere időpontjáig Lázártól nem érkezett meg, ezért a zsidó szervezetek fogalmazták meg saját javaslataikat.

[popup][/popup]