“A Mazsihisz-BZSH nem bontotta fel a szerződését az Aviv Travel-lel” – Vadas Vera válasza

Írta: Vadas Vera - Rovat: Kiemelt, Kultúra-Művészetek, Politika

Vadas Vera, Zsidó Művészeti Napok vezetője reagált az új rendezvényről szóló írásunkra.

VadasVera

Vadas Vera

Válaszát az alábbiakban közöljük:

Köszönjük a promóciót, ami mindig jól jön egy új rendezvénynél. Nagyon fontosnak tartom, hogy idén egy “valódi és maradandó” könyvnapot hívjunk életre a Gödör Klub csapatával együtt. A Herzl téren nem azért szűnt meg egyébként a könyvnap, mert nem volt “kifizetődő”, hanem az Önkormányzat átalakította a Herzl teret, megszépítette, de ezzel egyidejűleg ellehetetlenítette, mint könyvvásári helyszínt.

Ami viszont fontos számomra, és remélem a Szombat számára is, hogy tényeket és ne “vélhető ” feltételezéseket közöljön a Zsidó Nyári Fesztivál múltjáról és vigye tovább azokat a hamis információkat, melyeket még Schwezoff Dávid indított el a sajtó hasábjain, és hozott olyan embereket lehetetlen helyzetbe, mint Frölich Főrabbi Úr és felesége, valamint szerény személyem.

A Mazsihisz-BZSH nem bontotta fel a szerződését az Aviv Travellal. Az Aviv Travel mai napig alvállalkozóként dolgozik a Mazsihisz-BZSH számára. Az elmúlt évben a turizmus bevételeit illetően az Aviv Travel alvállalkozói tevékenysége 250 millió forintnyi többletbevételt hozott a Mazsihisz-BZSH számára. (A tavalyi év áremelését leszámítva, ez az összeg 65 millió Forint). Az elmúlt immáron közel 20 évben, mióta ez az alvállalkozói szerződés él, az Aviv Travel évről évre megdöntötte a Hitközség által kitűzött célt, azokban az években is, amikor a turizmus recesszióban volt. A Mazsihisz-BZSH számára a turisztikai bevétel létfontosságú, mivel részben ebből tudja biztosítani a feladatát képező egyéb egyházi feladatait.

Az Aviv Travel szerződése 2017. január elsejéig van érvényben, és ha a Hitközség – ahogy erről Kunos Péter Úr nyilatkozott – saját hatáskörben kívánja a turisztikai beléptetést az elkövetkező években folytatni, mi a magunk részéről ehhez minden segítséget megadunk, piac ismerettel, marketinggel, jól képzett idegenvezetői gárdával, know how-val, tekintve, hogy továbbra is ezen a piacon fogunk dolgozni és kamatoztatni kívánjuk ezirányú tapasztalatainkat.

Ami a Zsidó Nyári Fesztivált illeti, Schwezoff Dávid “közösségromboló” tevékenysége kapcsán az valóban meghalt 2014-ben, bár Heisler Elnök Úr 2015-ben több médiának is lenyilatkozta, hogy velem kívánják tovább folytatni a Fesztivál szervezését, azonban én ezt 2015 májusában köszönettel elhárítottam (írásban!), mivel nem láttam tisztán a megvalósíthatóság szellemi, formai és anyagi kereteit. Ezért döntöttem úgy, hogy más néven, más időpontban, a régi csapatommal, civil kezdeményezésként a kulturális szervezés területén maradva, új brandet hozok létre, mely célközönségében, megvalósításában, helyszíneiben különbözik az eddigiektől , de tovább gazdagítja a zsidó kulturális palettát. A magam részéről nagyon örülök, ugyancsak Kunos Úr nyilatkozatához csatlakozva, hogy a Zsidó Kulturális Fesztivál szervezését egy olyan ütőképes csapatra bízzák, mint a Syma csapata, Szántó András vezetésével, amihez csak gratulálni tudok és biztos vagyok a két rendezvénysorozat sikeres együttműködésében. A Zsidó Művészeti Napok rendezvénysorozata május 28.-június 14. között kerül megrendezésre több, mint 15 helyszínen közel 5o rendezvénnyel és sok-sok zsidó és más szervezet közreműködésével.

Ha a szerkesztőség úgy érzi, hogy fenti levelemnek helye van a Szombat hasábjain, úgy megtiszteltetésnek veszem, ha nem, úgy kérem, kezeljétek a fenti információt hitelesnek és a jövőben ezeket a kérdéseket illetően bármikor szívesen állok rendelkezésre, hogy ne kerüljön nyilvánosságra félremagyarázható, téves információ egy olyan lap hasábjain, mely mértékadó a zsidó közösség számára.

Kapcsolódó cikk:

Zsidó Művészeti Napok – Vadas Vera visszavág?

Címkék:BZSH, Mazsihisz, Vadas Vera, Zsidó művészeti napok, Zsidó nyári fesztivál

[popup][/popup]