Párizs: elraboltak és megerőszakoltak egy zsidó nőt „bosszúból Palesztináért”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A gyanú szerint az emberrabló, egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy megöl egy zsidó nőt, hogy “megbosszulja Palesztinát”.

Gennevilliers

A gyanúsítottat “kábítószerek használata” és “vallási alapon írt halálos fenyegetések” miatt júniusban állítják bíróság elé.

A Gennevilliers elővárosban (Hauts-de-Seine megye) április 21-én, vasárnap őrizetbe vett 32 éves férfit kedden állították bíró elé – tudta meg a Le Figaro a Nanterre-i ügyészségtől. Június 21-én áll bíróság elé “kábítószer használatának” és “vallási alapon történő, írásbeli gyilkossággal való fenyegetés” vádjával. Az ügyészség azt is kérte, hogy helyezzék bírósági felügyelet alá.

A Nanterre-i ügyészség eredetileg “emberrablás”, “jogtalan fogva tartás”, “nemi erőszak” és “halálos fenyegetés” vádjával indított nyomozást. A nyomozást átadták a Hauts-de-Seine-i rendőrségnek. Végül az emberrablás vádját az ügyészség ejtette, mivel úgy ítélte meg, hogy “a tények nem tűntek kellően egyértelműnek”. A nemi erőszakkal kapcsolatos vádakkal kapcsolatban az ügyészség kijelentette, hogy azok “további vizsgálatokat igényelnek, amelyeket előzetes vizsgálat keretében kell lefolytatni”.

 

“Bosszú palesztináért”

Vasárnap reggel egy zsidó vallású nő állítólag felhívta az édesanyját, hogy elmondja neki, hogy túszként tartják fogva egy férfi lakásában, akivel körülbelül egy hete találkozott. A férfi, aki azt mondta, hogy a párizsi közlekedési vállalatnál dolgozik, egy rendőrségi forrás szerint súlyosan fenyegető üzeneteket küldött az áldozat barátainak és családjának. “Sok szerencsét, soha nem találod meg a lányodat, soha többé nem látod őt, prostituálni fogom a lányodat” – írta az áldozat édesanyjának. Információink szerint a nő korábbi barátjának is küldött egy üzenetet, amelyben kifejtette, hogy “bosszút akar állni Palesztinán”.

Az esetet nagy felzúdulás fogadta: Marine Le-Pen, a Nemzeti Összefogás párt képviselője szerint az incidens annak a tünete, hogy a szélsőbaloldal nem képes kezelni a franciaországi antiszemitizmust, és kijelentette: “Minden támogatásom az áldozaté és zsidó honfitársaimé”.

Januárban adatokból kiderült, hogy október 7-e óta Franciaországban négyszeresére nőtt az antiszemita incidensek száma, Londonban pedig 13-szorosára.

Le Figaro

[popup][/popup]