Karnevál és antiszemitizmus II.

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Úgy látszik, a karneválok mostanában megfelelő ürügyet szolgáltatnak az antiszemitizmussal kapcsolatos minimális konszenzus felrúgására. Pénzeszsákon ülő zsidók, horogkereszt, krematórium mind elfogadható, ha karneváli díszletként jelenik meg.

Forrás: youtube

Két nappal a botrányos belgiumi maskarák után most Spanyolországban tűnt fel, ha lehet, még elképesztőbb díszlet: két krematórium-kémény között egy menóra, s a díszletet náci uniformisba, valamint csíkos rabruhába öltözött táncosok ugrálták körül.

forrás: youtube

A felvonulásról készült videón láthatóak a náci uniformishoz hasonló maskarát viselő férfiak. Mögöttük egy járgány gurul, két hatalmas kéménnyel, amelyet csíkos ruhába öltözött, izraeli zászlót lengető táncosnők követnek.

A Campo de Criptana nevű kisváros karneváli performanszát elítélte a madridi izraeli követség, mondván, hogy ez a Holokauszt áldozatainak kigúnyolása.

Comparsa con temática del Holocausto participa en un desfile de Carnaval

Imágenes del desfile regional de Carnaval de Campo de Criptana, en Ciudad Real. La comparsa de carnaval de este año de la Asociación Cultural Chaparral, de L…

Címkék:Karnevál, krematórium, náci egyenruha

[popup][/popup]