Jeremy Corbyn egy terrorista vezér társaságában

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A brit Munkáspárt vezetőjének újabb kínos ügyei – sokadik fejezet

Jeremy Corbyn Maher al-Taher (piros körrel jelölve) társaságában

A brit Munkáspárt vezérének kapcsolatai szélsőséges, Izrael-ellenes palesztin körökkel régóta ismeretesek, de az elmúlt hetekben  újabb és újabb, vállalhatatlan találkozásokra derült fény. (1  2  3 ) Nincs még egy hete, hogy kiderült, Corbyn Tunéziában részt vett egy megemlékezésen, ahol a müncheni olimpián elkövetett mészárlásban részes palesztinokra emlékeztek.

Most a Time által közölt fényképről kiderült, hogy az eseményen jelen volt egy hírhedt terrorista vezér is. Maher al-Taher, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) nevű terroszervezet vezetője a képen közvetlenül Corbyn közelében áll. A PFLP néhány héttel ezután követett el véres merényletet Jeruzsálemben, egy zsinagógában, melynek során hat embert meggyilkoltak.

Corbyn, ahogy a megemlékezésen való részvételt, úgy a terrorista vezérrel való találkozást is tagadta, mondván: „Fogalmam sem volt, hogy kiről van szó… Nem osztom a terroristák nézeteit. Nem hiszek a gyilkolásban.”

Mindezekre válaszul a hatalmon lévő, konzervatív kormány belügyminisztere úgy nyilatkozott: ha egy komoly párt vezetője ilyen nyíltan emlékezik meg terroristákról, annak le kell mondania.

Mindemellett már szinte szóra sem érdemes, hogy egy másik – úgy szintén a napokban előkerült – 2015-ös filmfelvételen Jeremy Corbyn az Izrael-ellenes bojkott mozgalmat méltatja és „a békefolyamat részének” nevezi.

Jeremy Corbyn at ‘West Belfast Talks Back’

British Labour party leadership challenger Jeremy Corbyn MP takes part in ‘West Belfast Talks Back’ political discussion event as part of Féile an Phobail 2015. Also taking part in the full to capacity event were East Belfast DUP MP Gavin Robinson, local playwright Nuala McKeever and Sinn Féin councillor Eoin Ó Broin.

Címkék:Jeremy Corbyn, PFLP, terror

[popup][/popup]