Bill de Blasio jiddisül kampányol

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Bill de Blasio, New York City főpolgármestere mozgósítja a haszid közösséget, hogy támogassák elnökválasztási kampányát.

Bill De Blasio

A közvélemény-kutatások alapján de Blasio mindez ideig gyengén szerepel a demokrata elnökjelöltek között. 130.000 egyéni támogatóra van szüksége a jövő hónapban esedékes, párton belüli megmérettetéshez.

A szatmári haszidok soktízezres közössége fontos támogatói csoport lehet egy jelölt számára. A szatmáriak a dinasztia alapító rebbe, Joel Teitelbaum halála óta kettészakadtak. A két frakció közül a de Blasio-hoz közel álló csoport a WhatsApp üzenetküldőn kérte híveit, hogy fejenként legalább 1 dollárral járuljanak hozzá a kampányhoz. A felhívás szerint a főpolgármester aktívan képviseli a közösség érdekeit.

A szatmári haszidok felhívása azokhoz szól, „akik együtt munkálkodnak a közösség hithű vezetőségével. Utóbbi állandó kapcsolatban áll a kormányzattal, lobbizik szent intézményeink és közösségeink és az arra rászorulók érdekében, és képvisel benneteket. Egy dolláros felajánlásotokkal saját magatokat, az egész haredi ortodox közösséget és jogainkat véditek.”

A JTA cikkét Bassa László fordította

 

Címkék:DeBlasio, elnökjelölt, szatmári haszidok

[popup][/popup]