„Apám megölte a nőt, miután mind a hárman megerőszakoltuk”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Izraeli Védelmi Erők csütörtökön két kihallgatási videót tettek közzé, amelyeken a Hamász palesztin tagjai, egy apa és egy fiú látható, amint felsorolják, hogy október 7-én hány embert erőszakoltak meg, gyilkoltak meg és raboltak el Nir Oz Kibbutzban.

A felvételeken, amelyeket azután hoztak nyilvánosságra, hogy a Daily Mail beszámolt róla, a 47 éves Jamal Husszein Ahmad Radi és 18 éves fia, Abdallah – mindkettőjüket márciusban fogta el az IDF – látható a Shin Bet kihallgató szobájában.

Jamal és Abdallah is azt mondta a kihallgatóknak, hogy a Hamász tagjai: Jamal a terrorszervezet biztonsági erőinek tagja, Abdallah pedig azt, hogy még nincs konkrét tisztsége, mert még csak 18 éves.

A két férfi vallomása alapján három másik férfival – két Ahmad és egy Hasszán nevűvel – együtt lépték át a kerítést Izraelbe a Gázai övezet déli részén fekvő Khuza’a városból, és minden olyan házban, ahol embereket találtak, “vagy megölték, vagy elrabolták őket”.

Abdallah az egyik Ahmadot és Hassant unokatestvéreként azonosította, és azt mondta, hogy az unokatestvére, Ahmad volt az, aki meggyőzte őt, hogy vegyen részt a támadásban.

“Először nemet mondtam, de ő folyamatosan győzködött és végül elmentünk” – mondta.

Jamal, az apa elmondta a kihallgatóknak, hogy az első házban a csoport lelőtt egy 40 év körüli házaspárt, mielőtt Hassan elszakadt a csoporttól. Abdallah azt állította, hogy a házaspár már halott volt, amikor megérkeztek.

A következő két házba, ahová behatoltak, Jamal szerint elraboltak egy nőt és a lányát, valamint egy 50-es éveiben járó párt, és átadták őket a Hamász más tagjainak, akik a kibucban voltak.

A negyedik házban elmondásuk szerint a csoport elrabolt egy “10-12 fős civil csoportot”, akik közül öt gyerek volt.

Arra a kérdésre, hogy miért ölték meg az első házaspárt, és miért rabolták el a többieket, Jamal azt mondta, hogy azért, mert “az ajtó nyitva volt, de ők kijöttek a bombabunkerből, és megleptek minket”.

Jamal elmondta, hogy a következő házban egy bőrnadrágos nőt látott a nappaliban néhány másik terroristával.

“Elvittem egy másik szobába, és lefeküdtem vele. Sikoltozott, sírt, én pedig tettem, amit tettem, megerőszakoltam” – mondta.

Jamal kezdetben azt mondta a kihallgatóknak, hogy egyedül ő erőszakolta meg a nőt, és hogy sírva hagyta az ágyon, és nem tudta, mi történt végül vele.

Abdallah azonban mást mondott: “Apám megerőszakolta, aztán én, majd Ahmad, aztán mentünk el, de apám megölte a nőt, miután befejeztük az erőszakot.”

ToI

Címkék:csoportos nemi erőszak, emberrablás, gyilkolás, Hamasz

[popup][/popup]