Amerikai antiszemiták csúcslistája 2022-ben

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Az ezzel kapcsolatos legismertebb listát a Simon Wiesenthal Center teszi közzé évente. Az alábbi lista a stopantisemitism.org nevű szervezet honlapján olvasható. Az amerikai központú szervezet az antiszemita incidensek jelentését és regisztrálását tekinti feladatának. Ennek megfelelően az alábbi listán egy kivétellel amerikaiak találhatók. A sorrend esetleges, a három dobogóst a honlap szavazással akarja megtalálni.

 

Kanye West – A levitézlett rapper és divatdiktátor milliárd dolláros vagyonának jelentős részét elvesztette, miután az Adidas, Balenciaga, és más cégek reklámszerződést bontottak vele. West ezt megelőzően több mint két hetes antiszemita kampányt folytatott a közösségi médiában és sajtónyilatkozataiban.
“Death Con 3 on Jews” szövegű Twitter üzenetét sokan a zsidó közösségnek címzett egyenes fenyegetésként értelmezték.

Agnes Callamard – Az Amnesty International jelenlegi főtitkára vezetése alatt az Amnesty International boszorkányüldözésbe fogott a zsidó nép ellen, hazugságok tömegével próbálta igazolni az Izraelre szórt apartheid vádakat. Callamard abszurd módon Arafat haláláért Izraelt teszi felelőssé, tagadja Izrael jogát az önvédelemre, és partnerként kezel terroristákat és terrorista szervezeteket.

Mohamed Hadid – az egykor sikeres, jelenleg már csődöt jelentett ingatlanfejlesztő közösségi oldalain hamis összeesküvési elméleteket oszt meg milliós rajongó táborával. Izrael gyalázásától indulva náci összeesküvés elméleteket melegít fel, amikor nyíltan hirdeti, hogy „a médiát Izrael és a zsidók irányítják”.

Anna Rajagopal – a Rice University oktatóját állítólag gyermekként zsidónak nevelték; szerinte ez okot ad arra, hogy a zsidó népet és nemzetet gyalázza a médiában. Pártolja a zsidók elleni erőszakot és a zsidó nemzet elleni terrorizmust. Vitriolos antiszemitizmusa miatt nemrég eltávolították állásából.

Jon Minadeo II – a fehér felsőbbrendűséget hirdető ‘Goyim Defense League’ (GDL) – vezéralakja nemrég Los Angeles városában molinót feszített ki: “Kanye-nek igaza van a zsidókkal kapcsolatban” felirattal. Minadeo hívei antiszemita röplapok ezreit terjesztik Amerika szerte; ezekben minden rosszal a zsidókat vádolják: a COVID pandémiától az ukrajnai háborúig.

Ismail Quran – a clevelandi rendőrt irodai szolgálatba helyezték, miután féktelen zsidógyűlölete nyilvánosságra került.  Adolf Hitlert éltette, összeesküvés elméleteket terjesztett, és olyan terroristákat magasztalt, mint Osama Bin Laden. Kedvenc kitételei voltak többek között a “Hadd tisztelegjek a nagy Hitler előtt” és “szemét zsidók”.

Malik Akram – A pakisztáni származású brit állampolgár dzsihadista 11 órán keresztül tartotta túszként a Congregation Beth Israel rabbiját és három hívét a texasi Colleyville-ben. Csodák csodájára mindnyájan megmenekültek. Akram valóban azt hitte, hogy a zsidóknak hatalmukban áll egy elítélt terroristát kihozni egy amerikai börtönből. Aafia Siddiqui alias Lady Al Qaeda volt az illető.

Chris Hood – A boston antiszemita vezeti a fehér felsőbbrendűséget hirdető ‘Nationalist Socialist Club‘ (NSC, másképpen ‘131’) szervezetet. Hood korábban az erőszakot hirdető “The Base” és “Patriot Front”, neonáci szervezetek tagja volt. Antiszemita röplapokat terjesztett és fölvonulásokat szervezett New England területén. Nemrég letartóztatták.

Saddah Masoud – Az erőszakos antiszemitát gyűlölet-cselekménnyel vádolják, miután egy mankóval közlekedő férfira támadt a ‘Globalize the Intifada’ eseményen New Yorkban. A félelmetes bűnügyi múlttal rendelkező férfit korábban zsidók bántalmazásáért, fegyveres rablásért és a rendőrséggel történt összecsapásért vették őrizetbe.

Payton Gendron – fehér fajvédő több mint 300 kilométert utazott, hogy 10 embert megöljön a NY állambeli Buffaloban egy vegyesboltban. Hátborzongató üzenetében olvasható: „Bárcsak minden ZSIDÓ a POKOLra jutna! Vissza veletek a pokolba, ahonnan jöttetek az Ördögtől!” Később beismerte, hogy ezt az üzenetét a feketéknek szánta, de a zsidók „még nagyobb gondot okoznak”.

Stopantisemitism.org  – Bassa László

 

[popup][/popup]