A Palesztin Hatóság megtorolta a részvételt a bahreini békekonferencián

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Zaklatták, megfélemlítették azokat a palesztinokat, akik magánszemélyként ellátogattak egy Donald Trump által szervezett békekonferenciára – ez áll amerikai külügyminisztérium 2020. évi emberi jogokról szóló jelentésében

Jared Kushner beszél a békekonferencián

A Béke a jólétért műhely (Peace to Prosperity workshop) részét képezte Donald Trump béketervének, amely az izraeli-palesztin konfliktus megoldását volt hivatott előkészíteni.

A Palesztin Hatóság bojkottálta az eseményt, de több palesztin magánszemély részt vett azon, ami a jelentés szerint a ramallahi hatóságok rosszallását váltotta ki.

Az amerikai külügyminisztérium kedden kiadott 2020 Country Report on Human Rights című jelentése olyan beszámolókra hivatkozik, amelyekben említésre kerül: „A palesztin biztonsági erők őrizetbe vettek, megfélemlítettek és megfenyegettek olyan palesztinokat, akik a bahreini nemzetközi konferencián részt vettek.”

Ezek a résztvevők arról nyilatkoztak, hogy a résztvevőket „a Fatah, a Tanzim (a Fatah egyik milíciája), a Hamász és más csoportok részéről közvetett és közvetlen erőszakos fenyegetések érték” – fűzi hozzá a jelentés.

Bahreinből történ hazatérésüket követően személyes tulajdonukat és vállalkozásaikat támadások érték, és családjaikra nyomást gyakoroltak, hogy tagadják ki őket, amiért Bahreinbe látogattak.

Israel Hayom – Bassa László

Címkék:Bahreini békekonferencia, Palesztin Hatóság

[popup][/popup]