A kosaras sztár által hirdetett antiszemita könyv bestseller az Amazonon

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A „Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” sorozat azt az összeesküvés-elméletet hirdeti, miszerint a zsidók szélhámosok, akik ellopták a feketék örökségét.

Kyrie Irving

A The Jerusalem Post szerint a kosaras Kyrie Irving által megosztott antiszemita film alapjául szolgáló könyvsorozat igen népszerű az Amazon, az Apple Books és a Barnes & Noble listáján az Államokban.

Az összeesküvés-elméletet sulykoló Hebrews to Negroes: Wake Up Black America  könyvsorozat a következő három kategóriában a legkelendőbb: “Religious Intolerance & Persecution”; “Black & African American Biographies”; “People of African Descent & Black Studies.”

 

Antiszemita összeesküvés elméletet hirdető filmek és könyvek

A Rágalmazás-ellenes Liga szerint fenti kategóriába tartozó filmek és könyvek hemzsegnek az antiszemita elméletektől és közhelyektől tartalmaznak. Főleg a zsidók hatalmáról értekeznek, kapzsiságukról, és arról, hogy olyan intézményeket uralnak, mint a média. A kazár elméletet idézve, a zsidókat úgy írják le, mint akik „megakadályozzák, hogy a feketék megismerjék az ’igazi’ identitásukat” – summázza az ADL.

A könyvek idézeteket tartalmaznak a Cion Bölcseinek jegyzőkönyvéből és egy (hamisan) Hitler Adolfnak tulajdonított szövegrészből.

„Minthogy a fehér zsidók tudják, hogy valójában a négerek Izrael valódi gyermekei, ezt titokban tartva zsarolják Amerikát. Világuralmi terveik nem működnének, ha a négerek megtudnák, kik ők valójában” – hangzik az idézet, amit a Black Hebrew Israelite mozgalom követői és a Nation of Islam hívei gyakran osztanak meg online.

A film plakátja 2018-ból

„A fehér zsidók tudják, hogy a négerek Izrael igazi Gyermekei, és ezt titokban tartják Amerikában, így zsarolják az amerikaiakat.”

A Hebrews to Negroes c. filmben elhangzó Adolf Hitler ’idézet’ hamis – de azért ők büszkén hivatkoznak Adolt Hitlerre.

A feltételezés, hogy a feketék tulajdonképpen zsidók, nyomon követhető Kanye West rapper “death con 3” tweetjén, amiben azt írja, hogy ő „nem lehet antiszemita, mivel a feketék is konkrétan zsidók”.

 

“Nem lehetsz antiszemita, ha tudod, hogy sémita vagy.”

Kanye West ezzel kelt Irving védelmére.

Irving az antiszemitizmus vádjait vonta magára, miután a közösségi médiában megosztotta a 2018-as z antiszemita film linkjét.

Irving csapata, a Brooklyn Nets csütörtök este nem kevesebb, mint öt mérkőzésre függesztette fel őt, mondván, hogy “megdöbbentette” őket, hogy Irving nem ítélte el az antiszemitizmust, amikor újságírókkal beszélt.

A kosárlabdázó később bocsánatot kért a film megosztásáért, és azt is vállalta, hogy adományokkal segíti a “gyűlölet és az intolerancia” elleni küzdelemre.

Jpost.com – Bassa László

Címkék:Fekete antiszemitizmus, Kanye West, Kyrie Irving

[popup][/popup]