A Hamasz és az ENSZ-alkalmazottak bensőséges kapcsolata

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az UNRWA, a palesztinokat segélyező ENSZ-szervezet gázai részlege teljesen a Hamasz befolyása alatt áll.

Az UNRWA gázai központjának főbejárata

Az UN Watch nevű szervezet nemrég 3000, az UNRWA alkalmazásában álló gázai tanár internetes beszélgetését monitorozta, amelyből világosan kiderül a Hamász terrorizmus széles körű támogatása.

Annak ellenére, hogy az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete (UNRWA) hivatalból ragaszkodik ahhoz, hogy zéró toleranciát tanúsít a gyűlölet és az antiszemitizmus iránt, alkalmazottai a közösségi médiában széles körben támogatják a legvisszataszítóbb antiszemitizmust és a dzsihádista terrorizmust.

A UN Watch jelentése részletezi, hogy az UNRWA tanárai egy 3000 fős UNRWA alkalmazotti Telegram-csoportban hogyan éljenezték és ünnepelték a Hamász október 7-i mészárlását, miközben azt kérdezték egymástól, hogy mikor kapják meg az UNRWA fizetését. Az UNRWA munkatársai a csoportban megosztották a mészárlásról készült fényképeket és videofelvételeket, és imádkoztak a terroristák sikeréért és Izrael elpusztításáért, egyértelműen megsértve ezzel az ENSZ alapokmányát.

És ez csupán a legutóbbi az UNRWA személyzetének antiszemitizmusáról és a dzsihádista terrorizmus-pártolásáról szóló jelentések sorában, amelyről kutatásaink bizonyítják, hogy rendszerszintű és széles körben elterjedt. És nincs tudomásunk arról, hogy az UNRWA több mint 30 000 fős személyzetének akár egyetlen tagja is nyilvánosan bírálta volna a kollégáik által közzétett gyűlöletkeltő tartalmakat, amelyeket jelentéseinkben lepleztünk le. – írja a UN Watch.

2015 óta az UN Watch több mint 150 olyan UNRWA-alkalmazotti Facebook-oldalt leplezett le, amelyek antiszemitizmust és dzsihádista terrorizmusra való uszítást tartalmaznak az ENSZ semlegességének égbekiáltó megsértésével. Az UNRWA jellemző válasza ilyenkor az volt, hogy becsmérelte a bírálót és lekicsinyelte a problémát, mondván, hogy ez „csak néhány rossz alma a kosárban”.

Hillel Neuer on CNN with Jake Tapper: UNRWA must go, now is the time to find alternatives

No Description

A jelentésben szereplő UNRWA Telegram-csoport azonban világosan bizonyítja, hogy az UNRWA milyen mértékben semmibe veszi a bírálatokat és mennyire nem tesz semmit a munkatársai által elkövetett jogsértések ellen.

Az UNRWA vezető tisztviselői újra és újra azt kérdezték, hogy miért büntetik az egész ügynökséget néhány “rossz alma” miatt. Ám a valós helyzet az, hogy az egész kosár alma rothadt.

Egy gázai lakos elmondta izraeli katonáknak(egy közzétett felvételen), hogy a Hamász ellenőrzi az UNRWA-t, és eltulajdonítja az összes ellátmányt. “A Hamász kezében vannak az UNRWA adminisztratív dolgozói, így ő irányítja az UNRWA-t” – állította a féfi. “Attól a naptól kezdve, hogy ők [a Hamász] hatalomra kerültek, minden felett átvették az irányítást.

A hétvégén az UNRWA tizennégy adományozó országa – az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Németország, Hollandia, Olaszország, Finnország, Franciaország, Svájc, Japán, Izland és Észtország – felfüggesztette az ügynökség finanszírozását, mivel az izraeli kormány bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy az UNRWA több alkalmazottja részt vett az október 7-i támadásokban.

Címkék:UNRWA

[popup][/popup]