Felhívás: Egy perc csönd a müncheni áldozatok emlékére

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elutasította, hogy a londoni olimpiai megnyitón egy perc csönddel adózzanak az 1972-ben Münchenben meggyilkolt izraeli sportolók emlékének.

A brit cionista szövetség ezért az alábbi felhívást tette közzé:

„Bárhol is legyünk!

Amint az köztudott, sokan emelték föl szavukat azért, hogy a NOB a londoni olimpia megnyitó ünnepségéből szenteljen egy percnyi néma megemlékezést a meggyilkolt sportolók emlékének. Sajnos a NOB úgy döntött, hogy ilyen megemlékezés nem lesz. Ezért Nagy-Britannia és Észak-Írország Cionista Szövetsége felkéri Önöket, hogy csatlakozzanak a tizenegy izraeli sportoló emlékére tartandó megemlékezéshez.Munich9

A megnyitó ünnepség reggelén, július 27-én arra kérünk mindenkit, hogy emlékezzen magában csendben azokra, akik életüket vesztették az 1972-es müncheni mészárlás során. Bárhol is legyen a világon és bármit is csináljon éppen, egy perecre álljon meg és emlékezzen csendben, ahogy mi is tesszük. Szövetségünk rövid emlékünnepséget is tart 10.45-kor, amelyet a www.minuteformunich.org és a http://www.izionist.org/minute/ honlapokon lehet majd követni.
Ez valóban az egész világot átfogó esemény lesz. Mindenkit arra kérünk, bárhol is legyen a világon július 27-én délelőtt 11 órakor vegyen részt az egyperces csöndes főhajtásban. Amennyiben egy szervezet nevében kíván részt venni a megemlékezésen, kérjük, jelentkezzen a [email protected] e-mail címen, ahol tájékoztatjuk a részvétel lehetőségeiről.

[popup][/popup]