2×1 perces novellák a Mazsike és a Tevan Alapítvány kiadásában

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

A 2×1 perces novellák című kiadványt a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Szombat folyóirat a Szombat Szalon keretében, 2012. április 17-én, kedden 18:00 órakor mutatja be a Klauzál13 Könyvesbolt és Galériában (Budapest VII. ker., Klauzál tér 13.), ahol a szerzők olvassák fel írásaikat. Belépődíj 800 forint, amely tartalmazza a kötet árát.

2012. április 17. kedd, 18:00 óra

Örkény 100 / Meghívó könyvbemutatóra

örkénykétpercesek_illusztracio.jpgTevan Andor, a két háború közötti magyar könyvkiadás, könyvművészet és irodalompártolás kiemelkedő alakja, sok tekintetben Örkény kortársa és sorstársa, híres olcsó könyvsorozatával szolgálta a kortárs magyar irodalom népszerűsítését.

A hagyományokat ápoló Tevan Alapítvány, a Tevan család tagjai szeretnék, ha ez a sorozat újra indulhatna. Elsőként egy Örkény és a groteszk irodalom új generációjának kötetével lépünk a nyilvánosság elé. Mert annál abszurdabb és lehetetlenebb vállalkozás ma aligha lehet, mint olcsó, szép és igényes könyvsorozatot elindítani.

A 2×1 perces novellák kötet Örkény István ismert egyperceseit, és azok parafrázisait tartalmazza. Szerzői: Dragomán György, Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Háy János, Kemény István, Kukorelly Endre, Petőcz András, Podmaniczky Szilárd, Térey János, Tóth Krisztina és Vámos Miklós.

A könyv a Tevan Alapítvány és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület együttműködésében jelent meg. Ára: 500.- Ft. A könyvet csak néhány boltban – Örkény István Könyvesbolt, Írók Boltja, Petőfi Irodalmi Múzeum, Láng Téka, Klauzál13 – lehet megvásárolni.

A kötet megrendelhető a [email protected] és az [email protected] e-mail címeken. A megrendelt könyvek átvehetők a Bálint Házban (Mazsike iroda), munkanapokon a délutáni órákban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.), telefonszám: 311-6665.

 

maszre.JPG

   

 
 

[popup][/popup]