Végső búcsút vettek Hidvégi Györgytől

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Október 7-én, pénteken a budapesti Kozma utcai neológ zsidó temetőben helyezték végső nyugalomra Hidvégi Györgyöt, a Magyar-Izraeli Baráti Társaság alapító főtitkárát, aki életének 95. évében, a zsidó újév első napján, október 3-án hunyt el.

hidvegi-gyorgy-rosh-haayin-2007

Hidvégi György

A Magyar-Izraeli Baráti Társaság a rendszerváltást megelőző időszak egyik fontos civil szervezeteként jelentősen hozzájárult a Magyarország és Izrael Állama közötti kulturális és politikai kapcsolatok újraindításához és megerősítéséhez.

Hidvégi György a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége tiszteletbeli elnöke, a Keresztény-Zsidó Társaság elnökségi tagja, a Budapest-Belvárosi Lengyel Önkormányzat képviselője (1998-2014) és az MTK Baráti Kör örökös tiszteletbeli elnöke volt.

Díszpolgárává avatta az izraeli Rosh Ha’Ayin városa, és 70. születésnapján hetven fát ültettek tiszteletére a jeruzsálemi hegyekben. A gyászszertartást, amelyen részt vett Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke és Deutsch Tamás, az MTK elnöke is, Schöner Alfréd főrabbi és Fekete László főkántor tartották. Az MTK nevében Molát Ferenc búcsúztatta mindenki Gyuri bácsiját.

 

[popup][/popup]