Trump-ellenes fagylalt

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A Ben & Jerry’s nevű cég új fagylaltot bocsátott piacra “Pecan Resist” néven, mellyel Trump-ellenes csoportokat támogat.

“A Ben & Jerry’s úgy érzi, hogy nem tűrheti tovább szótlanul Trump elnök úr politikáját, mely támadja és megpróbálja visszavetni a faji és nemi egyenlőség, az éghajlatváltozás, az LGBTQ jogok, valamint a menekültek és bevándorlók jogaiban elért évtizedes előrelépéseket,” nyilatkozta a cég szóvivője.

A fogyasztókat arra kérik, hogy “csatlakozzanak az ellenálláshoz”.

A jégkrém eladásából származó bevétel kedvezményezettjei között szerepel a Women’s March is. A mozgalom – többek közt – két olyan női vezetőt tudhat soraiban, akik megkérdőjelezték Izrael létezéshez való jogát és támogatták a zsidó állam elleni bojkottokat, és egyikük az amerikai Iszlám Mozgalom nyíltan antiszemita vezetője, Louis Farrakhan támogatója.

A lépés kritikákat váltott ki Izraelben, ahol a népszerű izraeli szélsőjobboldali Facebook személyiség, az Árnyék néven is ismert Yoav Eliasi elítélte a Women’s March mozgalmat vezető Tamika Mallory és Linda Sarsour hallgatólagos támogatását. Bejegyzésében Eliasi a Ben & Jerry’s termékek bojkottjára szólított, amíg a vállalat vissza nem vonja a döntését.

– Nehéz, tudom – nekem is az,” ismerte be, sürgetve követőit, hogy alternatívaként vessenek egy pillantást a konkurens Haagen-Dazs cég ajánlataira.

SimonWiesenthalCntr on Twitter

Ben and Jerry’s first foray marketing sour cream honoring person – @lsarsour – who dishonors millions of #Jews in #Israel and millions more #Zionist supporters the world over @benandjerrys #SWC

Twitteren is többen is hangot adtak felháborodásuknak, köztük a Simon Wiesenthal Központ is.

Eliasi posztjára adott válaszában az izraeli Ben & Jerry’s franchise biztosította követőit, hogy nem tervezi a “Pecan Resist” termék forgalmazását a zsidó államban.

Teljes cikk

[popup][/popup]