Petíció Vona Gábornak

Írta: Horovitz Tamás - Rovat: Hírek - lapszemle

Saját honlapján tette közzé Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség – Mazsihisz elnöki tisztségre pályázó – elnöke Vona Gáborhoz intézett petícióját.

Horovitz tamas

Elnök úr!


Zsidó vagyok, zsidónak születtem ebben a hazában, és Isten segedelmével a saját közösségemnek egyik vezetője lehetek. Ezt a feladatot, amit vállaltam, és vállalok, csakis felelősséggel végzem, mert nem tehetek másként. Szavaim, tetteim, a közösség bizalma erre kötelez. Gondolom, Ön is felelősséget érez a közössége, és embertársai iránt, a szavai, és a tettei pedig kötelezik Önt. Elnök Úr, a Jobbik számára sikert hozó tapolcai választások után úgy nyilatkozott, hogy aki rasszista, az keressen magának másik pártot, mert a pártja, amelyet ugyanaznap néppártként aposztrofált, nem rasszista.

Éppen ezért a saját szavaira támaszkodva, arra kérem Önt, hogy pártjából haladéktalanul száműzze és távolítsa el a nyíltan náci, illetve nyilas nézeteket valló tisztségviselőit. Elnök Úr! Amennyiben szavait, és tetteit komolyan gondolja, és mindez nem csak egy politikai színjáték, akkor a Jobbikban nincs helye Kulcsár Gergelynek, aki beleköpött a Duna-parton található, a holokauszt, és a nyilas terror áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe. De ki kell zárni a Jobbikból Ágoston Tibort is, aki debreceni politikusként primitív holokauszttagadó beszédével tette magát országos hírűvé. Ahogy nincs helye az Ön pártjában a most megválasztott, és korábban rendszeresen rasszista tartalmakat posztoló Rig Lajosnak vagy a professzor dr. Schweitzer József országos főrabbi emlékét meggyalázó Benke Lászlónak sem.

Elnök úr! Zsidó vezetőként, a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Szövetségének elnökeként azt üzenem Önnek: a magyar zsidóság nem hajlandó félelemben élni, nem fogunk meghátrálni, megvédjük a halottaink emlékét, és megvédjük az élőket is. Azt üzenem: elég volt! Elég volt a sírokat döntögető barbár vandalizmusból, a halottak emlékét meggyalázó politikusokból, a holokauszttagadó képviselőkből! Az európai szellemű magyar közéletben nincs helye a nyíltan náci gondolatokat valló képviselőknek. Ezért tehát felszólítom Önt, hogy az országgyűlésből, a fővárosi, városi szervezeteikből azonnali hatállyal hívja vissza, illetve mondassa le azokat, akiket, lévén rasszisták, amúgy sem tűr meg a pártjában. Ezt pedig nem más, mint Ön mondta!

Elnök úr! Minden magyar ember szívében kitörölhetetlen emlék és fájdalom mindaz, ami 1944-45-ben történt a haláltáborokban, a frontokon, a munkatáborokban és bárhol ahol embereket öltek, és kínoztak meg gyermekeket, nőket, időseket, férfiakat. Ép elméjű ember ebből viccet nem csinál! Remélem ezt Ön is így gondolja! Ezért minden jó érzésű magyar ember nevében is követelem Öntől, hogy pártjából haladéktalanul száműzze és távolítsa el a nyíltan náci, illetve nyilas nézeteket valló tisztségviselőit.

Horovitz Tamás
A Debreceni Zsidó Hitközség,
valamint a Közép- és Kelet-Európai Zsidó
Hitközségek és Szervezetek Szövetségének elnöke

[popup][/popup]