Nyomokban antiszemitizmust tartalmazhat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Minden kommentár nélkül idézzük Kövér László Magyar Hírlapban megjelent évértékelő interjújából az alábbi – a kormány ellenzékét értékelő – részletet:

Kövér László: (Fotó MH Katona László)

“…a közös nevező a gyűlölet. Most érett be a társadalom egy jelentős részé­ben az ellenzék által kilenc éve folytatott háborús hisztériakeltés gyümölcse. Ugyanakkor ez nem újdonság. A nyilasokat és a kommunistákat 1944–45-ben is a gyűlölet, az irigység, a frusztráció és a gondolattalanság kötötte össze. Ezért nem okozott a kisnyilasoknak problémát belépni Rákosiék pártjába. Az egyébként jelentős részben zsidó származású kommunista vezetőknek pedig, akiknek a hitsorsosait a nyilasok belelőtték a Dunába, miközben akkor is bőszen fasisztázták a kiépítendő diktatúrájuk legfőbb ellenfelei­nek tekintett polgári politikusokat – köztük például a napokban Teremtőjéhez megtért volt kisgazdapárti képviselőtársunkat, Horváth Jánost is –, azonközben nem jelentett gondot befogadni a náci gyilkosokat. Vannak előzmények.”

Az elmúlt hetek kormányzati és kormányközeli megszólalásai miatt felesleges kommentálnunk, ugyanaz a nóta, mint itt, vagy itt, vagy itt, vagy itt.

 

[popup][/popup]