Folytatódik az antiszemita kormánypropaganda

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Hétről-hétre akad egy-egy szélsőjobboldalra hajazó, antiszemita megnyilvánulás a Fidesz-KDNP kormányzat körül. Itt az újabb botrány: a kormánylapban uszít egy ideológus.

Fricz Tamás

Néhány hete, a trianoni emlékműavatáson Kövér László, a Parlament elnöke fogalmazott megengedhetetlen módon . Beszéde hűen idézte föl a Horthy-kor frazeológiáját, amikor „istentagadó”, „hazaáruló”, „nemzetellenes” jelzőkkel illette a tanácsköztársaság egykori vezetőit, akiknek gátlástalanságát és elvakultságát nem győzte ecsetelni. Mindjárt ezután – a ’89 utáni hazai szélsőjobb stílusában – egy az egyben megtette a mai ellenzéket a bolsevikok utódjának, mondván: „A Lenin-fiúk utódai ma is itt állnak velünk szemben…”

Túlteljesítette ezt a hangnemet Szakács Árpád, a kormányközeli médiaholding egyik vezető szerkesztője, aki az ellenzékről így nyilatkozott„Ezek ma a Parlamentben ugyanazok, akik százezrével vitték a magyar édesapákat és édesanyákat a Gulagra elpusztítani.”

Nem sokkal később Kósa Lajos Fidesz-alelnök a párt ifjúségi szervezetének kongresszusán, a miniszterelnököt leszámítva a párt teljes vezérkara jelenlétében fogalmazott előítéletes, a zsidókat és a zsidóságot sértő módon.

„nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra… a zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy  jól is esett nekik – a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben (…) ezek szerint bennünket jobban utálnak, mint a globalisták az antiglobalistákat vagy a nácikat a zsidók”.

Hogy honnan tudja, kire szavaznak “a zsidók”, azóta sem adott választ a politikus. Kósa mindenesetre a felháborodás következtében elnézést kért. De hát miféle kétszínű játék ez zsidózással és bocsánatkéréssel, ha néhány napra rá a kormánypárti ideológus Fricz Tamás megint antiszemita toposzokat idéz a Magyar Nemzetbeli publicisztikájában:

“Ismerjük fel: a klímavédelem és klímahisztéria nem más, mint a globális pénzügyi és politikai elit legújabb, agresszív eszköze a jelenlegi, még nemzetállamokra épülő rendszer lebontására és a világkormányzás létrehozására (…) őrá majd úgy hallgatnak a világ kozmopolita Y és Z generációi New Yorktól Budapestig (…) Ismerjük el, Rotschildék, Goldsmithék, Sorosék stb. – vagyis a globális elit – jól felépített terve ez.”

Antiszemita nyelv ez a javából. Az önkormányzati választás kudarca óta, amikor korábban jobboldali többségű városok és budapesti kerületek is elfordultak a kormánypárttól, a Fidesz-KDNP mintha a szélsőjobboldali szavazóréteteget célozná meg, hogy innen pótolja veszteségeit.

Ez az út azonban romlott, még nagyobb romlásba viszi a kormánypártot – és romlásba viheti az egész országot.

 

[popup][/popup]