Netanjahu: a koalíciós partnerek még mindig túl sokat követelnek

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Benjamin Netanjahu miniszterelnök a Likud kampányindítóján 2019. március 4. Fotó: youtube screenshot

Benjamin Netanjahu miniszterelnök vasárnap a heti kabinetülés megnyitóján a tel-avivi Eurovíziós Dalversenyről és a koalíciós tárgyalásokról beszélt.

“Mint a világon sokan, tegnap én is láttam Kobi Marimi lenyűgöző teljesítményét,” mondta Netanjahu az Izraelt képviselő énekesre utalva. “Kobi, szeretném elmondani neked, lázba hoztál minket lelkesedéseddel, tisztességgel helyt álltál képviseletünkként, és mindannyian ölelünk.”

“A témánál maradva, néhány héttel ezelőtt, a holland miniszterelnök felhívott, hogy gratuláljon a választások megnyeréséhez, majd azt mondta: ‘Néhány hét múlva Ön fog felhívni, hogy gratuláljon Hollandia győzelméhez az Eurovízión.’ Nem tudom, honnan tudta, de igaza lett, tehát gratulálok Hollandiának és jövőre Amszterdamban.”

Netanjahu gratulált az ausztrál miniszterelnök győzelméhez is, végül ejtett néhány szót a koalíciós tárgyalásokkal kapcsolatban.

“A pártok sajnos még mindig el vannak szállva [követeléseikkel]. Remélem hamarosan megtaláljuk az utat, hogy leszálljanak a földre, hogy egy stabil és erős kormányt alakítsunk Izrael Állam számára, mely folytatja az ország vezetését új sikerek felé.”

Teljes cikk

Címkék:Izrael, kormányalakítás

[popup][/popup]