“Menj zsinagógába imádkozni!”

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy jól ismert szaúdi bloggert támadtak meg hétfőn arab tüntetők Jeruzsálemben, aki Izrael vendégeként érkezett az országba.

Forrás: twitter

A blogger, Mohammed Saud egyike annak a hat – arab államból érkezett – média személyiségnek, akik elfogadták a Külügyminisztérium meghívását. A látogatás célja, hogy a vendégek megismerjék az izraeli álláspontokat geográfiai és politikai kérdésekben, valamint hogy képet kapjanak az izraeli társadalomról.

A külügy nyilatkozata szerint a küldöttség találkozni fog a Knesszet tagjaival és a külügyminisztérium tisztviselőivel Jeruzsálemben, és ellátogatnak Észak-Izraelbe, Haifára, Názáretbe és Tel-Avivba is.

Ez az első szaúdi és iraki újságírókat is magában foglaló küldöttség. A két országgal Izraelnek nincs diplomáciai kapcsolata.

Saudot a Templom-hegyen és az óvárosban tett látogatása során a verbális támadások mellett leköpték, műanyag székekkel és más tárgyakkal dobálták. A tüntetők lecionistázták, leárulózták és azt mondták neki, hogy inkább a zsinagógában imádkozzon, ne pedig az al-Aksza mecsetben.

Suleiman Maswadeh סולימאן מסוודה on Twitter

Palestinians attacked Saudi journalist @mohsaud08 and kicked him out of Al-Aqsa Mosque, calling him “trash, traitor Zionist”. Mohammad is a part of Arab journalists delegation visiting Israel this week. https://t.co/abojmM6c6x

[popup][/popup]