Másfél éve még Hitler katonáit dicsőítő cikket írt a Vasárnap.hu új főszerkesztője

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A 444.hu tudósít arról, hogy „az a Horváth Tamás lett a magát kereszténynek mondó portál új főszerkesztője, aki az 1945-ös kitörés napjáról egy Hitlert és Szálasit dicsőítő német hadiparanccsal emlékezett meg.”

Vágvölgyi Gergely és Horváth Tamás (forrás: vasarnap.hu)

A meleg- és abortuszellenességgel kiemelten foglalkozó portál új főszerkesztője – írja a 444.hu –„tavaly februárban, még a 888.hu munkatársaként „Dicsőség a hősöknek: 75 évvel ezelőtt vette kezdetét a kitörés” című cikkben emlékezett meg a „Kitörés napjáról”, a magyar és külhoni neonácik kedvenc évfordulójáról.

Megemlékező cikkében Horváth osztotta a magyar szélsőjobboldal narratíváját, miszerint a német és magyar csapatok 1945 februári kitörési kísérlete Európát és Magyarországot védelmező, heroikus küzdelem volt. A cikkben Horváth közölte a birodalmi Dél Hadseregcsoport főparancsnokának, Otto Wöhlernek a „lelkesítő üzenetét” is, ami Hitlert és Szálasit élteti.

A „dicsőség a hősöknek” felkiáltással végződő cikk szerzője szerint „a Budapestet védő magyar és német katonák tanúbizonyságot tettek idealizmusokról és heroikus életszemléletükről – állva, fegyverrel a kezükben áldozták fel az életüket az európai kultúra oltárán” (sic!).

A cikk elég nagy vihart kavart – „Tartsuk távol a fekáliát!” címmel írt róla Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija – és a portálon már nem olvasható, mert a főszerkesztő G. Fodor Gábor kérésére levették, ám szélsőjobboldali fórumon, vagy fórumokon elérhető.

A Tett és Védelem Alapítvány akkor A 888.hu átlépte a vörös vonalat címen adott ki közleményt a cikkről.

[popup][/popup]