Magyar Hebraisztikai Konferencia és könyvbemutató

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Folytatva az elmúlt évek hagyományát, a Magyar Hebraisztikai Társaság 2024. február 1-én, csütörtökön ismét megrendezi konferenciáját, amellyel a Társaság alapító elnöke, Prof. dr. Schweitzer József (1922–2015) országos főrabbi, az Országos Rabbiképző Intézet igazgatója emléke előtt tiszteleg.

Az idei konferenciának a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara ad otthont a PPKE Sophianum épületében (1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1.). A több év után ismét jelenléti formában megrendezett esemény részletes programja elérhető már a konferencia honlapján itt.

A konferencia záróeseményeként egy könyvbemutatóra is sor kerül. 16:30-tól dr. Csorba Dávid, a Debreceni Református Kollégium múzeumának az igazgatója mutatja be a Magyar Hebraisztikai Társaság „Studia Hebraica Hungarica” sorozata legújabb kötetét. A Koltai Kornélia és Zsengellér József szerkesztésében megjelent „שיר פשוט ומחולק: Héber üdvözlőversek és a peregrináció” c. kötet a 17. századi magyar peregrinusok héber nyelven írt költeményeiről szóló OTKA-projekt zárókonferenciájának az anyagát tartalmazza.

[popup][/popup]