Le akarta fegyverezni az igazoltató rendőrt egy beduin fiatal, lelőtték

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Mohamed Elaszibi, egy 26 éves orvostanhallgató a dél-izraeli beduin Hura közösségből, akit az éjszaka megállított a rendőrség kihallgatás céljából Jeruzsálem óvárosában, rátámadt egy tisztre, megragadta a fegyverét és tüzet nyitott, válaszul a tisztek agyonlőtték. A rendőrség közölte, hogy a jelentések ellenére sem a Templom-hegyen, sem az óvárosban nem történt rendbontás a támadást követően.

Mohamed Elaszibi (Forrás: közösségi média)

A terrorista családja a Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint azt állítja, hogy fiuk nem próbált terrortámadást végrehajtani, és nem terrorista. Szerintük vitába keveredett a rendőrséggel. Követelték a helyszíni kamerák felvételeinek közzétételét. Szemtanúk azt mondták a rendőrségnek, hogy valójában a helyszínen tartózkodó tisztek voltak, akik először megtámadták Elaszibit.

Egy rendőrségi tisztviselő a Kan-nak azt nyilatkozta, hogy az incidensről úgy tűnik, nincs felvétel, és a rendőrség a helyszínen ellenőrzi a kamerákat.

A Hura közösség tanácsa rendkívüli ülést tartott ma reggel az esetet követően.

A család állításait követően a rendőrség közzétette az eset részleteit:

Elaszibit a Templom-hegy zárása után kihallgatás céljából megállították a rendőrök, aki egy ponton rátámadt az egyik tisztre, és megpróbálta elszedni a fegyverét. Sikerült megragadnia a fegyvert és kilőtt két golyót, de szerencsére nem talált el senkit. Válaszul a rendőrök tüzet nyitottak rá.

Teljes cikk

[popup][/popup]