Lázár Kati 75 éves – Boldog születésnapot!

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ma 75 éve, 1948. december 14-én született Nagyváradon Lázár Kati Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 

Lázár Kati (Fotó: Stekovics Gáspár)

„Zsidó polgári családba születtem, ráadásul koraszülöttként, inkubátor… az egész életem egy nagy inkubátor. (…) Anyám menekült, vagány, szuper csaj volt, mint József Attila, a vonat tetején keresztbe. Kereskedett a háború után Nagyváradon, úgy ismerte meg apámat, aki meg kétségbe volt esve, mert a szüleit elgázosították. Állati szomorú kórházi főorvos volt. Szóval, van nekem is mindenfélém, de végül is a gyerekkorom, azzal együtt, hogy mindig is magányos voltam, boldog volt” – nyilatkozta Lázár Kati néhány évvel ezelőtt a Vasárnapi Híreknek. – emlékeztet rá a mazsihisz.hu.

“Apám… állati szomorú kórházi főorvos volt. Szóval, van nekem is mindenfélém, de végül is a gyerekkorom, azzal együtt, hogy mindig is magányos voltam, boldog volt. Mi akkor hittük az igazi változást. Hogy most már tényleg jóság jön a földre.”

A jelenről 2017-ben így fogalmazott: “Fáj például ez a sok zsidózás meg rágalmazás, mert tudom, hogy én mint zsidó kislány milyen szegényen éltem, és milyen sok hittel (…) Most van valami elszánt harag és gyűlölet a levegőben, de szerintem ez a bugyor alja. El fog múlni… Hiszem, hogy az ember fejlődik.”

Boldog születésnapot Lázár Katinak, kívánjuk, hogy őrizze meg hitét, és váljon valóra reménye.

[popup][/popup]