Köves “pletykát hallott”, hogy Heisler “csatlakozik valamelyik párthoz”

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Köves élesen elutasítja a Jobbikkal való párbeszédet, bírálja Döbrentei kitüntetését, azt mondja, neki nincsenek pártpreferenciái, és a Mazsihisz választás előtt felreppenti a hírt, hogy a szervezet elnöke politikai párthoz csatlakozik.

Heisler, Köves

Köves Slomó az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija interjút adott a Valasz Online-nak.

Úgy fogalmazott: Toroczkai László állandó kormánytévés szerepeltetése komfortérzet-csökkentő, G. Fodor Gábor viktorjugendezése nem ízléses, Döbrentei Kornél állami kitüntetése pedig nagyon kellemetlen.

Élesen elutasítja a Jobbikkal való párbeszédet, szerinte a párt nem változott meg érdemben.

Azt állítja, nincsenek pártpreferenciái, annak ellenére, hogy fideszes kampányanyagon szerepelt.

Köves arról is beszél, hogy helytelen volt a Mazsihisznak székházában rendezni Manfred Weber Európai Néppárti csúcsjelölt sajtótájékoztatóját, aki előszedte a „zsidókártyát”.

Az EMIH vezető rabbija azt is kijelenti – bár elővigyázatosan utal rá, hogy pletykaként hallotta -, hogy Heisler András politikai ambíciókat dédelget, “csatlakozik valamelyik párthoz”, viszont Frölich Róbertet, a Budapesti Zsidó Hitközség főrabbiját megdicséri, mert ő csak protokolláris találkozón vett részt Weberrel.

Adatok is szóba kerülnek: Köves szerint a Mazsihisznek és az EMIH-nek is 3-4000 affiliált tagja lehet.

*

A Köves Slomó által fent említett, nemigen ellenőrizhető számadatok mellett – mely implicit válaszként is olvasható minapi cikkünkre – a BZSH és a Mazsihisz-választások előtti hangulatkeltés is érdekes lehet az olvasók számára.

Mint az a Szombat által részletesen ismertetett korábbi vitákból ismeretes, a Mazsihiszen belül Heisler András elnököt támogatókkal szembeni csoport erős alakja Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga vallási vezetője.

Keressük a Mazsihiszt is, hogy kívánnak-e reagálni Köves állításaira.

 

Kapcsolódó cikk: 

A Mazsihisz háláját fejezte ki Köves Slomónak, hogy purim előtt megnevettette őket

 

[popup][/popup]